Studioreport drumrecording Houwitser promo online!

Studioreport drumrecording Houwitser promo online!

Een korte impressie van de drumopnames voor de upcoming Houwitser promo is nu op youtube te zien......meer »»

Chris Maitland in de studio met Arjen Lucassen

Ex-drummer Porcupine Tree helpt Ayreon-componist

Chris Maitland, de voormalig drummer van Porcupine Tree, is met Arjen Lucassen, de grote man achter Ayreon, de studio ingedoken voor een nieuwe project. Tussen 9 en 12 november nam Chris hiervoor alle.....meer »»

Handgeschreven brief van Mick Fleetwood

‘Blue Again’ bevat persoonlijke noot drumicoon

In Slagwerkkrant 149 lees je een interview met Fleetwood Mac-drummer Mick Fleetwood. Dit naar aanleiding van ‘Blue Again’, de nieuwe cd van zijn eigen Mick Fleetwood Band. De Engelse rockdrummer keert.....meer »»

Jelle Mak nieuwe drummer voor Mythlorian

Robbert van Walsum uitgeschakeld door langdurige blessure

Jelle Mak is de nieuwe drummer voor Mythlorian. Jelle, afkomstig van Deviance met wie hij in 2007 de demo 'Vision of Sorrow' opnam, vervangt Robbert van Walsum......meer »»

Cajon spelen met Arthur Bont

Les 3: beats & grooves

In les drie uit de serie Cajon spelen gaat Arthur in op beats en grooves. In tweeënhalve minuut leer je de eerste grooves spelen aan de hand van de behandelde technieken in les twee (zie de lin.....meer »»

Winnaars Grote Prijs van Nederland 2008 bekend

Drummer Marnix Dorrestein wint MCN Beste Muzikantprijs

Niet minder dan 24 acts streden dit weekend in Paradiso en Melkweg in vier finales om een eerste plaats in De Grote Prijs van Nederland. Fabiana Dammers (singer/songwriter), M.O. & Brakko (hiphop/r&B).....meer »»

Persistense tekent bij Deity Down Records

Platenlabel breidt aantal artiesten snel uit

Persistense, een samentrekking van het Englse 'to persist' en 'intense', heeft een contract getekend met Deity Down Records. De uit Den Bosch afkomstige band wil komende zomer het full-length debuut u.....meer »»

Weg van Cuba: theatertour vol swingend slagwerk

Mark de Jong en Oscar Loriënt op drums en percussie

De prachtige Cubaanse muziek, mooie verhalen en een videoverslag vormen de ingrediënten voor theatershow Weg van Cuba. Aanleiding vormt de reis die pianist en componist Thijs Borsten naar Cuba maakte,.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken