DouDou N’Diaye Rose in WMDC

DouDou N’Diaye Rose in WMDC

Gratis workshop en masterclass op 26 januari

Op maandag 26 januari komt percussievirtuoos Doudou N’Diaye Rose voor een uniek programma naar het WMDC. Naast de vertoning van de DVD ‘Djabote’ over Doudou in het bijzijn van de meesterdummer zelf, g.....meer »»

Popprijs 2008 voor Antonie Broek en De Dijk

Band beloond voor bijdrage aan Nederlandse popmuziek

Tijdens het Groningse muziekfestival Noorderslag heeft De Dijk de Popprijs 2008 gewonnen. Frontman Huub van der Lubbe nam de prijs van tienduizend euro en een beeldje van Theo Mackaay in ontvangst in .....meer »»

Cajon spelen met Arthur Bont

Les 5: Fills & Breaks en 85 van Susan Zeegers

De laatste les in de serie Cajon spelen van Arthur Bont gaat over fills en breaks. Arthur legt gedetailleerd uit hoe fills werken op de cajon. Daarnaast gaat hij in op de flam en geeft hij voorbeelden.....meer »»

De Canon van de Nederlandse Popmuziek

Dé 50 gebeurtenissen in 50 Jaar Nederpop

Muzikaal Nederland staat in het nieuwe jaar nog fris en fruitig in de startblokken maar de eerste 'verzamellijst' wordt al gepresenteerd. En het is een leuke, als afsluiter van het 50 Jaar Nederpop-ja.....meer »»

The Big Bang video's: de opening

Nagoya Marimbas en Capoeira

In onze serie artikelen over The Big Bang doen we op Slagwerkwereld.com verslag in volgorde van het programma zoals het elke avond op het toneel te zien was. Naast de programma-onderdelen geven we ook.....meer »»

roland spds

roland spds super.....meer »»

Cajon spelen met Arthur Bont

Les 4: brushes

In les vier uit de serie Cajon spelen neemt Arthur Bont de cajon met brushes onder handen. Een andere manier om klanken uit de cajon te halen. De brushes worden veelal gebruikt in pop en jazz om een n.....meer »»

Chad Smith video's Drummer Live!

Een rel van een drumclinic

Toen Chad Smith aangekondigd werd als de afsluiter van de eerste dag van het Drummer Live! festival werd waarschijnlijk de wereldwijde fanclub van de Red Hot Chili Peppers geactiveerd. Niet alleen was.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken