Giovanni en Horacio's eerste Europese clinictour

Giovanni en Horacio's eerste Europese clinictour

'Traveling Through Time' 23 februari live in Amsterdam

Sinds 25 januari zijn Horacio "El Negro" Hernandez en Giovanni Hidalgo voor het eerst samen op een clinictour in Europa. De latindrummer en -percussionist geven tijdens hun 'Traveling Through Time' to.....meer »»

In memoriam: Louie Bellson

6 juli 1924 - 14 februari 2009

Louie Bellson, de man die volgens Duke Ellington niet alleen 's werelds beste drummer maar bovendien 's werelds beste muzikant was, is onverwachts overleden. Louie stierf op 14 februari, 84 jaar oud. .....meer »»

Latin Spring in het WMDC

Delfshaven bomvol drums en percussie in april

Het World Music & Dance Centre in Rotterdam heeft de eerste drie weken van april weer een paar bijzondere bands weten te strikken. De bands Sinas, edisonwinnaar Sensuàl en percussionist Gerardo Rosale.....meer »»

Drumworld's Female Drum Day

14 februari in Ittervoort met Tessa Boomkamp en Katha Mia

Valentijnsdag 2009 is voor Adams Drumworld reden om aandacht te geven aan vrouwelijke drummers. En Drumworld zou haar naam niet eer aandoen als er niet tenminste één internationale naam op het affiche.....meer »»

Sonisphere doet Nederland aan

Rondreizend rockfestival vervangt Fields Of Rock

Fields Of Rock gaat ook dit jaar niet door. In 2008 werd het festival ook al gecancelled vanwege gebrek aan animo. Maar liefhebbers van stevige muziek kunnen hun hart ophalen op Sonisphere, een rondre.....meer »»

Pasgeboren babies hebben goed gevoel voor ritme

Ritmeperceptie en patroonherkenning lijken aangeboren

Babies worden geboren met een opvallend goed gevoel voor ritme. Dat is de conclusie van István Winkler van het Instituut voor Psychologie in Budapest en Henkjan Honing van de Universiteit van Amsterda.....meer »»

Winnaars Grammy Awards 2009 bekend

Robert Plant & Alison Krauss ontvangen meeste prijzen

De winnaars van de Grammy Awards 2009 zijn bekend! De felbegeerde onderscheidingen werden zondag 8 februari uitgereikt in het Staples Center in Los Angeles. CBS zond de ceremonie live uit......meer »»

Nieuwe cd voor Marco Toro en zijn Ensamble

Presentatie van 'Oído al Tambor' op 21 februari

Drummer en percussionist Marco Toro presenteert op 21 februari 'Oído al Tambor', het nieuwe album van het Marco Toro Ensamble. Het feest vindt plaats in WMDC, de Pieter de Hoochweg 125 in Rotterdam......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken