Bill Bruford met pensioen

Bill Bruford met pensioen

Een retrospectief – met video’s

Precies een jaar geleden vierden we in Slagwerkkrant het 40 jaar drums jubileum van Bill Bruford met een uitgebreid interview. Onlangs kregen we een persbericht van billbruford.com binnen met de meded.....meer »»

150 beste drumfilmpjes online

The Best of Youtube, Myspace en Slagwerkwereld.com

Net als iedereen zitten wij op de redacties van Slagwerkkrant en Slagwerkwereld.com elkaar voortdurend filmpjes, foto’s en andere internetgein door te sturen, en reken maar dat dat lang niet altijd ov.....meer »»

Op Je Oren Online

Audio bij de Slagwerkkrantrubriek

In de spraakmakende Slagwerkkrantrubriek Op Je Oren werd dit keer ‘blind’ geluisterd naar de cd 'Step Into The Future' van gitaarvirtuoos George Bellas met Marco Minnemann op drums. De geblindoekte re.....meer »»

Nieuwe productie van de makers van Stomp

Lost and Found Orchestra maakt debuut in Carré

De bedenkers van Stomp gaan op de symfonische tour met Lost and Found Orchestra, een verbluffende combinatie van entertainment, ritme en energie......meer »»

Pete Lockett

Interview uit de Slagwerkkrant -archieven

In Slagwerkkrant 150 lees je een interview met multipercussionist Pete Lockett, geschreven door Kim Weemhoff. Hierin vertelt de Engelsman, die tijdens het afgelopen slagwerkfestival The Big Bang furor.....meer »»

Ruben Pronk is Jua's nieuwe drummer

Band vindt opvolger voor Lieneke van den Berg

Nog geen twee weken nadat Lieneke van den Berg besloot te stoppen als drummer van de Haagse formatie Jua, heeft de groep al weer een nieuwe drummer. Ruben Pronk, bekend als drummer van onder meer Leav.....meer »»

Videopreview Van Merwijks Music Machine 2009

Latin Soul & Boogaloo swingt de pan uit

De jaarlijkse februaritour van Van Merwijks Music Machine loopt alweer bijna ten einde. De unieke groep speelt nog op 20 februari bij het Institute of Social Studies in Den Haag en 22 februari in de D.....meer »»

Drumbattle 2009 maakt jury bekend

20 februari in in Metropool, Hengelo

Vrijdag 20 februari vindt in Hengelo de Drumbattle 2009 plaats. De organisatie maakt de jury bekend die de deelnemers zal beoordelen. Behalve de jury heeft ook het publiek een stem dus je kunt jouw fa.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken