Roland TD-1KV

Roland TD-1KV

Zo zet je hem in elkaar!

Roland introduceerde een paar weken geleden de TD-1K en TD-1KV, de meest betaalbare V-Drums tot nu toe. Slagwerkkrant wist al heel snel een set in handen te krijgen en de test lees je dan ook al in Sl.....meer »»

Drums United Worldbeat tour en nieuw album Rhythm Dreams

Percussietheatergroep rondom Lucas van Merwijk vernieuwd

Een nieuw album, een nieuwe bezetting en een nieuwe tour. Drums United gaat weer veel theaters af het komend seizoen. Lucas van Merwijk, Alper Kekeç, Simone Sou, Gianna Tam, Afra Mussawisadeh, Marco T.....meer »»

Sakae Celestial Drums niet zomaar een ander drumstel

Eigenzinnige Japanse topper

Een paar maanden geleden kon je op Slagwerkkrant.nl al alles lezen over de Sakae Trilogy kit. In Slagwerkkrant 182, juli-augustus 2014, hebben we de kit getest. Nu is het de beurt aan het paradepaard .....meer »»

Gretsch herintroduceert de Broadkaster

Klassieke ketel van esdoorn en populier

Gretsch zit momenteel in een enorme retro-vibe en presenteert het ene na het andere klassiek ogende item. Na de terugkeer van de round-badge bij de USA Custom sets is het nu tijd voor nog een high-end.....meer »»

Wild Romance-drummer Cees Meerman overleden

Zeeuwse drummer werd bekend met snelle zestienden en soulvolle zang

Hij zal voor altijd herinnerd worden als dé drummer van Herman Brood & His Wild Romance. Cees Meerman, de man die het moordende tempo van 'Dope Sucks' neerzette. De man die 'Doreen' de zestienden op d.....meer »»

Drumworld Festival live verslag

Met verslagen vanaf het festival in Ittervoort

Het Drumworld Festival in Ittervoort, zondag 14 september 2014, kende een geweldige editie met louter geslaagde clinics en concerten. Hier op Slagwerkkrant.nl volgden we de dag van uur tot uur. Het li.....meer »»

Ivan Conti in concert met The Jazzinvaders

Legendarische ritmesectie Azymuth in september te gast in Nederland en Belgie

De Nederlandse Jazzinvaders hebben de ritmesectie van de Braziliaanse sambafusiongroep Azymuth uitgenodigd om samen de studio in te duiken en tussen 18 en 28 september 2014 een aantal concerten te gev.....meer »»

Chris Dave & The Drumhedz in Nederland

So What's Next Festival Eindhoven - Bird R'dam - Paradiso A'dam

In november spelen Chris Dave & The Drumhedz drie keer in Nederland. Wij hebben deze bijzondere drummer uitgebreid bejubeld; in het coverartikel van Slagwerkkrant 173 (januari-februari 2013), in de cu.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken