Spelen met Anika Nilles - extra's

Spelen met Anika Nilles - extra's

Meer transcripties en extra's bij de cursus in Slagwerkkrant 184

In zijn cursus "Spelen" van Slagwerkkrant 184 (nov-dec 2014) gaat Mark Eeftens aan de slag met een track van Youtube-drumheldin Anika Nilles. De Duitse drumster die inmiddels behoorlijk bekend is gewo.....meer »»

Stefan Kruger in de studio met Audix microfoons

Verslag Audix Drum Miking Workshop Stefan Kruger - SAE

De SAE Institutes in Amsterdam en Rotterdam organiseren regelmatig gratis workshops op zondag. Slagwerkkrant was mede-organisator van de workshops die Stefan Kruger met Audix microfoons gaf op 21 en 2.....meer »»

Next level luchtdrummen met Aerodrums

Elektronisch drummen zonder pads

Op een muziekbeurs als de NAMM zie je snel iets over het hoofd. In het geval van Aerodrums is zo'n vergissing snel gemaakt, want het merk maakt een stukje software waarmee je met alleen een paar stokk.....meer »»

Antonio Sanchez' verrassende soundtrack voor Birdman

Video-interview en nieuws over zijn album Three Times Three

Antonio Sanchez is een blij man. Niet alleen trekt de 2014 wereldtournee van de Pat Metheny Unity Group overal volle zalen, de door Sanchez solo ingespeelde soundtrack voor de film Birdman heeft een p.....meer »»

Jazzdrumfilm Whiplash in november in de bioscoop

Miles Teller acteert, maar wie drumt er op de soundtrack?

Schrijver-regisseur Damien Chazelle tekent voor een 'jazz music drama' rond een thema dat veel jonge drummers - en hun docenten - aan zal spreken: hoe ver ben je bereid te gaan in je ambitie, en waar .....meer »»

Dave Barbarossa brengt album uit

Release van Cauldronated's Buy This Thing

Enkele maanden terug presenteerden we hier op Slagwerkkrant.nl een exclusief interview met drummer Dave Barbarossa. Dit naar aanleiding van het nieuwe album waarmee de voormalig Adam Ant-, Bow Wow Wow.....meer »»

Leg je drumkit het zwijgen op met de Remo Silentstroke

We testen deze nieuwe vellenserie in Slagwerkkrant nov-dec 2014

Toen Roland 15 jaar geleden de V-drums introduceerde was een van de meest opvallende features de door Remo gemaakte gaasvellen. Door de jaren heen zijn er links en rechts allerlei varianten van deze v.....meer »»

Zildjian Project 391

Limited Edition van B15 bekkenbrons

Het Sound Lab stempel was vroeger bij Zildjian uitsluitend bestemd voor echte fabrieksprototypes, maar steeds vaker staat het ook op bekkens die in beperkte oplage worden geproduceerd. Tot ongeveer he.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken