Q-Factory open dag za 21 september - met halve finale Herfstfest Anthem Contest
En ook met Will &The People, Yamato Taiko en nog veel meer
Events 16-09-2019 16:27
Muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam bestaat deze maand september 5 jaar! Dat betekent een maand lang feest. Op 5 september opende Candy Dulfer met drummer Nicky Loman de jubileummaand met een exclusieve show, op 28 september sluit Jett Rebel met Wim van der Krabben de feestmaand af.

Op de Open Dag op 21 september kun je een kijkje nemen in het gebouw waarin ook Red Bull Studios, Abbey Road Institute, de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, een filiaal van Keymusic, Music Matrix, United Pop, 40 repetitieruimtes en onze eigen uitgeverij gevestigd zijn. Je bent welkom bij ons op de redactie! Tussen 11 en 4 uur!

Programma!

Halve finale Herfstfest Anthem Contest 
Om 14.00 uur 's middags vindt er ook de halve finale van de Herfstfest Anthem Contest plaats, met de volgende gegadigden voor een finaleplaat op Herftsfest 13 oktober in Den Haag. 
Myron Matitawaer
Jennifer Leijn
Siegfried Hart
Sian Sterkenburg
Simon Hölscher
Zij spelen de halve finale op Tama Superstar Classic Dark Red Sparkle drumset, die de uiteindelijke winnaar van de finale mee naar huis krijgt! 
De halve finale is gratis toegankelijk, net als alle andere activiteiten op deze open dag. 
Zaterdag 21 september 14.00 uur, 

Aquarium Sessions met Will & The People, Q-Factory Amsterdam
Zaterdagavond is er in Q-Factory een concert van Will And The People. Maar tijdens de open dag 's middags om 14.30 uur kan je ze vanaf het terras bekijken, want dan doen ze een akoestische set voor onze Aquarium Sessions! Bijzonder is wel dat we het stiekem een beetje doorversterken, zodat het ook buiten onze glazen aquarium goed te beluisteren is. Will And The People maakt een feestelijke mix van ska en reggae en scoorde flinke hits met Lion In The Morning Sun en Salamander. Een nieuw album is in de maak!
Zaterdag 21 september, 14.30u, Q-Factory Amsterdam
Tickets avondconcert, 20.30u: www.q-factory-amsterdam.nl

Verder deze open dag in Q-Factory: 

Hele dag: Redacties van Slagwerkkrant, Gitarist, De Bassist, Interface en Musicmaker zijn de hele dag aanwezig om iedereen te ontmoeten die een keer ons kantoor wil zien, ons vragen wil stellen of ideeën wil aanreiken! 

Hele dag: DSOPM in Q-Factory Hotel 
In 2017 is het meest muzikale hotel van Amsterdam geopend, op de derde en vierde verdieping van Q-Factory. Bezoek tijdens de open dag de lobby van het hotel en luister ieder heel uur naar een van de talenten van de Dutch School of Popular Music. DSOPM is de opleiding waar je vanaf dag één in een band leert spelen, je oriënteert op de verschillende instrumenten en aan de slag met het schrijven van je eigen songs.

Hele dag: Phylter Music
Je kan een kijkje nemen in de studio van muziekproducent Phil Zacharias uit Londen. In zijn high-end opnamestudio in de kelder van Q-Factory maakt hij eigen tracks, maar ook muziek voor partijen als BBC Radio 1, BBC TV en verschillende tv-programma’s in het VK en de VS. Phylter Music is de hele dag geopend. 

Hele dag: Foto-expositie van Bullet Ray
In 5 jaar tijd hebben vele legendarische, excentrieke en karakteristieke artiesten op de podia van Q-Factory gestaan. Tijdens de open dag is door het hele pand een foto-expositie te bewonderen waarin 5 jaar Q-Factory live wordt getoond. De expositie is gecureerd door gerenommeerd concertfotograaf Raymond 'Bullet-ray' van Olphen. Klik hier voor meer info.

12.00-12.20 Yamato Taiko School
De leden van Yamato Taiko School worden begeleid door drummers van de wereldberoemde groep Yamato - the Drummers of Japan, die al meer dan 20 jaar over de hele wereld concerten houden. Laat je tijdens de open dag verrassen door een demonstratie van deze energieke groep. 

13:00-14.00u: Workshop van DJ School Amsterdam.
DJ School Amsterdam loopt wereldwijd al tien jaar voorop als het gaat om DJ-educatie. Het instituut hield honderden eigen clubavonden en leverde talloze professionals af aan ‘de scene’. Nergens wordt het draaien van muziek zo wetenschappelijk benaderd als in de fraaie studios die de school heeft in de Q-Factory. Tijdens de open dag zullen de oprichters een workshop geven over hun eigen ‘Big Four’ leermethode voor dj's en producers.

14.00-15.00u: Abbey Road Institute rondleiding
Abbey Road Institute is een internationale muziekproductie school, opgezet door de legendarische Abbey Road Studios in London. De school biedt een Advanced Diploma in Music Production and Sound Engineering, een hands-on programma, ontwikkeld rondom de studio’s 80 jaar ervaring. De opleiding leert studenten het complete spectrum op het gebied van muziek productie en audio engineering en studenten worden klaargestoomd voor de veranderlijke hedendaagse industrie. Neem een kijkje in de studio's en stel al je vragen!

15.00-16.00u Swing Latino 
Wil je Salsa, Bachata, Kizomba of Dancehall leren dansen? Swing Latino heeft de rijkste variëteit aan danslessen. Met professionele docenten, die allemaal jarenlange ervaring hebben, afkomstig uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, is Swing Latino de grootste en meest authentieke dansschool in Amsterdam. Volg in hun dansstudio een workshop om de eerste stappen van Salsa te leren!

Alles is vanzelfsprekend gratis toegankelijk