Hans Eijkenaar op Drumworld Festival 11 september
naast Dave Weckl, Dre Energy, Milos Meier en Myron Matitawaer
Events 01-06-2016 14:36
Drummer nummer één in Nederland, Hans Eijkenaar geeft acte de présence op het Drumworld Festival in Ittervoort, zondag 11 september. In deze clinic zal hij met zijn spel en toelichting alle achtergronden bij zijn Voice of Holland ervaringen geven.
Die festivaldag treden er maar liefst zes topdrummers aan voor clinics en concerten op het Slagwerkkrant Podium in de fraaie zaal van Adams Drumworld.
De komende weken kunnen we het programma bekend maken. In april maakten we in Slagwerkkrant en hier op Slagwerkkrant.nl al bekend dat de headliner voor deze editie Dave Weckl zal zijn. Onlangs maakten we ook de volgende namen al bekend: de Tsjechische topdrummer Milos Meier, gospelchopsdrummer Dre Energy en Myron Matitawaer. En nu voegt JHans Eijkenaar zich dus bij de line-up.

Tickets voor het Drumworld Festival kosten slechts 10 euro. 
Klik hier om ze online te bestellen


Kort na de clinic die Hans Eijkenaar op het Drumworld Festival zal geven zal hij weer wekelijks te zien zijn in de live band bij The Voice of Holland. Dat betekent keihard werken voor Eijkenaar, honderden songs inspelen voor backing tracks en iTunes opnames en live begeleiden van de deelnemers tijdens repetities en tv-uitzendingen. Een megajob die op het lijf is geschreven van “De Eijk”.

In zijn clinic op het Drumworld Festival zal hij een inkijkje geven in het Voice of Holland werk. Al deze maand juni beginnen de studioklussen voor een nieuwe cyclus uitzendingen die eind september beginnen en tot in december voortduren. Eerst met een paar studioweken in de Bullet Sound Studios in Nederhorst den Berg. In 3 blokken worden 35 nummers per dag opgenomen door de band, 220 in totaal. De opnames worden gebruikt door de geselecteerde artiesten om te kunnen repeteren. Eenmaal in de uitzending worden ze echter weer live uitgevoerd. Hoe dat proces in zijn werk gaat legt Eijkenaar tijdens de clinic uit en illustreert hij met speelvoorbeelden. 

Voice of Holland Live met Dave Vermeulen  

 

  Voice of Holland Live met Ivar Vermeulen

Maar voor het zover is tourt Hans Eijkenaar nog met de Belgische zangeres Natalia (juni tot oktober), zal je hem vanuit Rio kunnen zien spelen in de Holland House live band tijdens de Olympische Spelen, en zal hij her en der concerten doen met Trijntje Oosterhuis en Hans Dulfer. En natuurlijk lesgeven bij Codarts, het conservatorium in Rotterdam.  

Oorspronkelijk was hij vooral jazz- en fusiondrummer, maar vooral door zijn periode bij Anouk is hij uitgegroeid tot de rockdrummer nummer één van Nederland. Trijntje Oosterhuis is zijn vaste gig. De laatste jaren is hij ook vaak op de drumkruk bij Kayak te vinden. Door de lezers van Slagwerkkrant wordt hij jaar in jaar uit gekozen tot beste drummer van het jaar. 

Zijn docentschap komt ook tot uitdrukking in de app Drumclinc HD die hij heeft gemaakt. Zie hier de trailer:  

 

NOG VEEL MEER OP HET DRUMWORLD FESTIVAL 
Natuurlijk zullen er daarnaast nog vijf topclinics plaatsvinden op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld in Ittervoort. In de volgende editie van Slagwerkkrant zullen we het programma uitgebreid aankondigen, en al eerder natuurlijk op Slagwerkkrant.nl, zodra we de namen bekend kunnen maken! 

Lees hier het eerste nieuwsbericht over Dave Weckl dat in april in Slagwrkkrant en op Slagwerkkrant.nl is gepubliceerd.  

En lees hier het nieuwsbericht over de komst van Milos Meier naar het Drumworld Festival.

En lees hier het nieuwsbericht over de komst van Myron Matitawaer naar het Drumworld Festival.

En lees hier het nieuwsbericht over de komst van Dre Energy naar het Drumworld Festival.

De fraaie concertzaal van Adams Drumworld staat zondag 11 september vanaf 10.30 uur open voor publiek en duurt tot 18.00 uur. 
Het Drumworld Festival: een dag lang drums & drumming op topniveau.

Het Drumworld Festival komt tot stand in samenwerking met Slagwerkkrant


Het Drumworld Festival vindt plaats op de volgende locatie

Adams Drumworld
Aziëstraat 17-19
6014 DA Ittervoort  
T: +31(0)475 56 07 20 

Tickets kosten slechts 10 euro. 
Klik hier om ze online te bestellen 

www.drumworld.nl