Koen Herfst presenteert Herfstfest

De beste drummers van Nederland op 10 oktober in Den Haag

Events 28-09-2015 16:28

Als je van drummen houdt, moet je op zaterdag 10 oktober in Den Haag zijn. Daar vindt (in het Haags Pop Centrum) namelijk de eerste editie plaats van HERFSTFEST, een gloednieuw drumfestival. Met optredens, workshops en clinics van o.a. CESAR ZUIDERWIJK (Golden Earring), OSCAR KRAAL (o.a. Milow en Candy Dulfer), RICK VAN WORT (Jett Rebel), JIMMY VAN DEN NIEUWENHUIZEN (VanVelzen), OLAF FASE (Slagerij van Kampen), LAURENT MERCIER (topdrummer uit BelgiŽ) en KOEN HERFST zelf (o.a. Armin van Buuren) is de line-up om van te smullen.
Herfstfest komt tot stand in samenwerking met Slagwerkkrant.

Koen Herfst organiseert dit festival voor het eerst, en heeft behlave de bijzondere line-up nog heel veel meer leuks bedacht voor deze dag. Zie daarvoor de informatie onder de poster. 

Een waar drumspektakel in Den Haag dus, zaterdag 10 oktober tussen 13:00 en 22:00 uur. Misschien wel net zo bijzonder als de line-up: de entree is gratis!

 

 

 

 

 

 

 

 

VOLLEDIGE LINE-UP: MEER DAN 20 TOP DRUMMERS

TIJDSCHEMA HERFSTFEST -Drumfestival Den Haag
zaterdag 10 oktober in het Haags Pop Centrum 
GRATIS ENTREE!

“BACK TO BALANCE” STAGE (GROTE ZAAL):
12:30 ZAAL OPEN
13:00 OPENING JIMMY VAN DEN NIEUWENHUIZEN & KOEN HERFST
13:45 OLAF FASE & WIM WARMAN
14:45 CESAR ZUIDERWIJK, VERNON CHATLEIN & KOEN HERFST
15:30 EDDIE VAN DONGEN
16:15 MEES RIECHELMAN 
17:00 ZEP BARNASCONI & WESLEY MAROTEL
17:30 VERNON CHATLEIN & KOEN HERFST 
18:15 RICK VAN WORT 
19:30 YAMATO TAIKO DRUMMING SCHOOL
20:30 OSCAR KRAAL
21:30 LAURENT MERCIER (B)

STUDIO 9 (Ready To Play) – WORKSHOPS:
14:00 ROEL VAN DER SLUIS (TECH BLUE MAN GROUP)
15:15 ISAI REIZIGER & QUINTEN MEIRESONNE (TAYMIR)
16:45 KIT CARRERA (THE DEAF)
18:15 RICHIE BLEIJENBERG (F)

STUDIO 11 (Drumschool Stefan van de Brug):
16:00 PERCUSSIEWORKSHOP VERNON CHATLEIN
17:00 LESLEY STRIK & THE HOWL ENSEMBLE

STUDIO 14
13:00 - 18:00 BLASTBEAT WEDSTRIJD MET DRUMOMETER – HOSTED BY Metal Drummers Community Nederland - POWERED BY Monster Energy.

STUDIO 15
13:00 – 18:00 SHED SESSIONS HOSTED BY Shed Sessions Netherlands: KOM LANGS EN SHED MEE OP 1 VAN DE 4 DRUMSETS!

HAL 
12:30 – 22:00 DRUMBEURS MET Zildjian BeneluxTama BeneluxEvans Drumheads & Promark BeneluxBalbexPorter & Davies & "Customize your drums".

12:30 – 20:00 “FOOD FOR DRUMMERS!” HASAN’S DRUMROLLS, DRUMSTICKS & BROODJES HOTSTOK! CHECK OOK DE HETE BLASTBEAT SAUS! smile emoticon

PODIUMCAFE
18:00 – 20:00 NEDERLAND – KAZACHSTAN MET LIVE DRUMS 
22:00 – 0:00 AFTERPARTY MET Bald As Love & JAMSESSIE!

HOLLAND SPOOR STUDIOS (HollandSpoorStudios)
13:00 – 19:00 PLAYALONGS OPNEMEN MET KOEN’S ALBUM ‘BACK TO BALANCE’ (INSCHRIJVEN VAN TE VOREN VERPLICHT, NOG EEN PAAR PLEKKEN!)

FB event: https://www.facebook.com/events/854175688029221/
Website: www.herfstfest.com

 

DRUMBEURS EN DRUMSTICKS ETEN
Neem een kijkje op de drumbeurs waar je de nieuwste bekkens van ZILDJIAN kunt bewonderen en zelfs prijzen kunt winnen, check de nieuwste vellen van EVANS en test diverse TAMA drumstellen. Aan eten is ook gedacht; wat is er beter op een drumfestival dan drumsticks?

SHED SESSIONS & BLAST-CONTEST
In een van de studio’s staan vier drumstellen in een cirkel en worden de hele dag zogenaamde ‘Shed Sessions’ gehouden; jams en battles tussen drummers waar elke bezoeker aan kan mee doen. SHED SESSIONS NETHERLANDS is host en legt de ‘sheds’ ook vast op video! In een andere studio organiseert ‘METAL DRUMMERS COMMUNITY NEDERLAND’ een heuse ‘blast-contest’; wie is de snelste drummer van het festival? Deelnemers ontvangen sowieso een blik MONSTER Energy drank en maken kans op prijzenpakketten, bestaande uit drumstokken, shirts en het gloednieuwe album van Koen’s metalband I CHAOS: “Masterbleeder”.

SPEEL MEE MET het ALBUM ‘BACK TO BALANCE’ VAN KOEN HERFST IN PROFESSIONELE STUDIO
Alsof het allemaal nog niet genoeg drumspektakel is, staat ook de opnamestudio in HPC (Holland Spoor Studios) in het teken van HERFSTFEST. De hele dag kunnen drummers hier meespelen op nummers van “Back to Balance”; het eerste solo album van Koen, dat volgende maand wereldwijd uitkomt. Er is echter maar beperkt plaats, dus wil jij in een professionele studio een drumcover van Koen opnemen? Plaats dan een video van jezelf, waarop je al een nummer meespeelt op de Facebookpagina van Koen: www.facebook.com/koenherfst

YAMATO
Om het drumfestival nóg spectaculairder te maken heeft Herfst ook de YAMATO TAIKO DRUMMING SCHOOL weten te strikken als afsluiter van de dag.  

Kijk voor meer informatie op www.herfstfest.com 

zoeken
zoeken