Topclinics op de Zildjian Day, Dordrecht
Met Gavin Harrison, Mike Mangini, e.v.a. zo 16-11 in Energiehuis, Dordrecht
Events 16-11-2014 07:11
Dat wordt een geweldige eerste Zildjian Day in de Benelux! Het Energiehuis in Dordrecht is op zondag 16 november het prachtige podium voor Gavin Harrison, Mike Mangini en de crème de la crème van de drumscene uit Nederland en België: Hans Eijkenaar, Pat Dorcean, Joost Kroon, Koen Herfst en Jimmy van den Nieuwenhuizen. Presentatie Cesar Zuidrwijk. De ticketverkoop is begonnen.

Zildjian Day tickets à € 17,95 online bestellen? Klik hier

Locatie: Energiehuis Dordrecht
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

In een eerder stadium was aangekondigd dat Usher-drummer Aaron Spears acte de présence heeft gegeven, maar tourplannen van Usher doorkruisten dat plan. Er is echter een meer dan uitstekende vervanger gevonden in de persoon van Dream Theater-drummer Mike Mangini, onlangs door lezers van Slagwerkkrant gekozen tot drummer’s drummer van het jaar!

De Zildjian Days zijn een begrip sinds 1983 toen de Avedis Zildjian Company startte met hun multidrummer-shows. Tal van superdrummers deden performances, wereldwijd. Voor het eerst doet de Zildjian Day ook Nederland aan. 
Powered by Hoshino Benelux en Slagwerkkrant. 

De drummers van de Zildjian Day 
Gavin Harrison (Porcupine Tree, King Crimson, 05Ric)
Mike Mangini (Dream Theater) 
Hans Eijkenaar (Anouk, Kayak e.v.a.)
Pat Dorcean (Hadise, Zap Mama, Gabriel Rios)
Joost Kroon (New Cool Collective, Kane, Sven Hammond Soul) 
Koen Herfst (Armin van Buuren, I Chaos)
Jimmy van den Nieuwenhuizen (Van Velzen)
Presentatie: Cesar Zuiderwijk 

Gavin Harrison
Progrockheld Gavin Harrison verwierf met name bekendheid als drummer van de band Porcupine Tree, waar hij sinds 2002 deel van uit maakt. Sinds 2008 drumt Harrison tevens bij King Crimson. Gavin Harrison en multi-instrumentalist 05Ric brachten gezamenlijk drie albums uit.
Harrison staat bekend om zijn unieke ritmische structuren en betoont in zijn spel eer aan generaties (prog)rockdrummers, maar weet toch een eigen wereld te creëren. Hij staat steevast in de top 10 van de internationale slagwerkpolls. En hij is misschien wel de beste clinician ter wereld, trouwens! 

 

Mike Mangini
Mike Mangini is een geweldige drummer, met een interessant verhaal, zowel drumtechnisch als persoonlijk. In een mooi coverinterview in Slagwerkkrant 179 (januari-februari 2014) vertelde hij waarom zijn plek op de drumkruk bij Dream Theater meer was dan gewoon een nieuwe gig: ‘Het was voor mij een van de keerpunten in mijn leven (…). Ik heb me jarenlang kapot gestudeerd, en heb heel lang veel kritiek over me heen gehad. Maar toen ik dat telefoontje kreeg, wist ik dat ik gelijk had gekregen (…). Dream Theater is zo’n beetje de heilige graal als je speelt zoals ik dat doe.’
Tijdens zijn clinic op de Zildjian Day in Dordrecht zal Mangini zeker demonstreren hoe hij zowel in zijn opstelling als zijn drumspel links en rechts volledig gewijkwaardig heeft gemaakt: ‘Het betekent dat ik een groove zowel met links als met rechts kan leiden. Dat geldt zowel voor mijn handen als voor mijn voeten. Dat is echter niet iets waarmee ik geboren ben; ik heb het mezelf aangeleerd. Jaren heb ik erover gedaan om tweehandig te leren spelen, maar het was geen doel op zich; het was nodig om mijn muzikale ideeën te kunnen uitvoeren.’
Hans Eijkenaar 
Niets is Hans Eijkenaar te gek. Hij speelt zich al jaren een slag
in de rondte. Na de live-shows van The Voice of Holland spoedt hij zich het land in om met Kayak te spelen of een andere gig te doen. En natuurlijk is zijn spel bij Anlouk legendarisch. Tevens is hij hoofdvakdocent Popdrums op Codarts conservatorium in Rotterdam. Met zijn eigen app Drum Clinic HD kun je zijn lessen op mobiel of tablet volgen. 

Joost Kroon  
Jarenlang is hij al de vaste drummer van New Cool Collective, tussendoor speelde hij bij Kane, en nu maakt hij furore met Sven Hammond Soul. Joost Kroon spendeert veel tijd in de studio’s, waar hij tracks inspeelt voor zowel Nederlandse als internationale artiesten. De muziek heeft hem op een hoop bijzondere plekken gebracht; van Oeganda tot Japan, van New York tot Moskou, van de kleinste jazzclubs tot in voetbalstadions. 
In 2009, 2011 en ook weer in 2014 werd Joost Kroon door lezers van Slagwerkkrant uitgeroepen tot beste jazzdrummer van de Benelux. In 2010 kreeg hij van Muziekcentrum Nederland een Duiveltje voor beste popdrummer. 

Koen Herfst 
Momenteel tourt Koen Herfst de hele wereld rond als sidekick van Armin van Buuren. Naast zijn samenwerking met Armin van Buuren is Herfst ook actief met andere bands en projecten, zoals Bagga Bownz en I Chaos. Zijn inspiratie? Brute, technische drummers, die durven te spelen. In de eerste plaats omdat hij zelf zo'n drummer wil zijn. Herfst: ‘Ik sloeg vroeger altijd keiharde rimshots. Ik wilde de hardst slaande drummer van Nederland worden. Vanaf het moment dat mijn kit verstrekt werd, ben ik echter meer gaan nadenken over mijn sound. Het hoeft niet altijd kei- en keihard.’ 

Jimmy van den Nieuwenhuizen  
Op de DrumDrieDaagse in augustus deed hij zijn allereerste clinic. Maar dat was bepaald niet te merken. Wat een geweldige stortvloed van nuttige informatie en cool spel! In het coverinterview in Slagwerkkrant 182 (jul-aug 2014) vertelt Jimmy van den Nieuwenhuizen over zijn liefde voor liedjes, zijn ontwikkeling als drummer en de rol van Ton Dijkman als 'een soort muziekvader'. Hij is bekend geworden met VanVelzen, en is vaak met de band te zien op de Nederlandse podia.   

Koen Herfst & Jimmy van den Nieuwenhuizen duo
Herfst en Van den Nieuwenhuizen zijn druk bezig een spectaculair duet voor te bereiden, speciaal voor de Zildjian Day!

 


Pat Dorcean 
Zap Mama, Gabriel Rios, Hadise; de rij artiestennamen met wie Patrick Dorcean speelt en gespeeld heeft is oneindig lang. Hij heeft grote ervaring live en in de studio, maar ook als musical director en clinician.  

 

zondag 16 november, Zildjian Day, Energiehuis, Dordrecht. 
Zildjian Day tickets à € 17,95 online bestellen? Klik hier

www.hoshinobenelux.eu   www.slagwerkkrant.nl

Overige data in de Zildjian Day 2014 International Tour

18 november: Kopenhagen, Denemarken
20 november: Rome, Italië 
25 november: Katowice, Polen
28 november: Parijs, Frankrijk
30 november: Athene, Griekenland
2 december: Istanbul, Turkije

Voor meer informative, check www.zildjian.com/zildjiandays2014

Fris en opwindend
Bob Wiczling, Zildjian International Marketing Manager zegt: ‘De Zildjian Days waren stuk voor stuk bijzondere evenementen. Deze keer willen we het publiek een nieuwe ervaring meegeven. We gaan ze iets fris en opwindends in termen van drummershows aanbieden. Zonder al al teveel weg te geven kunnen we zeggen dat je een paar geweldige optredens van toppers uit de drumwereld van nu kan verwachten. We gaan iedereen als het ware een “Access All Areas” pass geven om een kijkje achter de schermen van Zildjian te kunnen nemen.’

Energiehuis Dordrecht
Jeroen Bakx van Hoshino Benelux: ‘Het Energiehuis in Dordrecht is een geweldige nieuwe locatie waar dit event uitstekend tot z'n recht zal komen. We zullen daar een prachtige line-up presenteren en we zijn vereerd dat we de première van deze  Zildjian Day 2014 International Tour kunnen presenteren.’  

De allereerste Zildjian Day
Erk Willemsen, uitgever van Slagwerkkrant: 'We zien uit naar deze allereerste Zildjian Day in Nederland en willen daar heel graag onze inhoudelijke bijdrage aan leveren!'.    

Zildjian Day tickets à € 17,95 online bestellen? Klik hier.