Line-up Drumworld Festival compleet!
Zondag 14 september bij Adams Drumworld Ittervoort: Dave Lombardo, Queen Cora Dunham, Chris Coleman en vele anderen
Events 26-07-2014 08:33
Het wordt misschien wel de mooiste editie ooit van het Drumworld Festival. Op zondag 14 september tussen 10 en 6 treden de drummers van Slayer, Sheila E en Beyoncé aan om in hun clinics de kneepjes van het drumvak aan het publiek te laten zien in de alweer 11de editie van dit festival bij Adams Drumworld in Ittervoort. De line-up is compleet: Dave Lombardo, Queen Corey Dunham, Chris Coleman, Juan van Emmerloot & Band, Raymond Herveille, Adam Markó en Mees Riechelman.
De kaartverkoop is begonnen: € 12,50 slechts.
Het Drumworld Festival komt tot stand in samenwerking met Slagwerkkrant.

Bestel tickets voor het Drumworld Festival nu online. Klik hier

Het Drumworld Festival presenteert twee premières tijdens de 2014 editie: Dave Lombardo, drummer van Slayer van 1983 tot kort geleden, en Queen Corey Dunham, de drumster van Beyoncé, doen voor het eerst een clinic in Nederland. Chris Coleman – de grote inspirator – was al eerder op bezoek bij Adams Drumworld, en is opnieuw uitgenodigd vanwege zijn fabuleuze techniek, onweerstaanbare groove, en zijn geweldig enthousiasmerende karakter. Naast deze drie grootheden presenteert Drumworld ook ‘de educator’ Juan van Emmerloot, ‘duizendpoot’ Raymond Herveille, en aanstormende talenten Adam Markó en Mees Riechelman.


Dave Lombardo – Slayer/Grip Inc/Philm

Hij was tientallen jaren de motor van de ultieme speed metal machine Slayer. Meer dan dertig jaar geleden begon het avontuur dat pas in 2013 eindigde. Slayer was dé band waarin hij zijn enorme technische capaciteiten en duizelingwekkende snelheid geweldig kwijt kon. Nu komt Dave Lombardo naar het Drumworld Festival voor een clinic. Een première voor Nederland.
Lees verder en bekijk video's in het aparte artikel over Lombardo elders op Slagwerkkrant.nl. Klik hier

Chris Coleman – Sheila E Band/Stevie Wonder
Zo'n inspirerende clinic zal je niet snel nog een keer meemaken. Bulkend van de energie, een enorme berg chops en een groove van hier tot Tokyo. Onweerstaanbaar is de drummer die afwisselend speelt bij Stevie Wonder, Sheila E. en Lee Ritenour. Chris Coleman. De grote inspirator!
Lees verder en bekijk video's in het aparte artikel over Coleman elders op Slagwerkkrant.nl. Klik hier.


Queen Cora Dunham – Beyoncé/Prince
Wil je groove? Dan kan je die krijgen. Van Queen Cora Dunham, sinds twee jaar de stuwende kracht achter de concerten van Beyoncé, afkomstig uit de school van Prince. Op zondag 14 september is ze ze de hotshot van het Drumworld Festival in Ittervoort. De dag ervoor, zaterdag 13 september, kan je je inschrijven voor een masterclass met haar.
Lees verder en bekijk video's in het aparte artikel over Dunham elders op Slagwerkkrant.nl. Klik hier.

Juan van Emmerloot & Band
Hij is een van Nederlands’ vooraanstaande drummers, lange tijd de vaste drummer van Snowy White en speelde regelmatig met Steve Lukather. Onlangs bracht Juan van Emmerloot het album Burnin' The Rules. Hij komt op het Drumworld Festival met zijn band de muziek van die cd laten horen.

Raymond Herveille
Hij is een graag geziene gast op het Drumworld Festival. De Nederlandse Jeff Porcaro met een Weckliaanse techniek, gelouterd in het pop-rock vak, stond precies tien jaar geleden ook al op het festival. In 2014 de reprise voor Raymond Herveille!

Adam Markó
Hij is de meest gevraagde sessiedrummer van Hongarije (van hiphop tot hardrock). Adam Markó boekte successen met zijn eigen band Special Providence, een hip jazzmetal kwartet dat in Oost-Europa.  

Mees Riechelman – ‘Drumtalent 2013’
De dag zal geopend worden door de winnaar van Drumtalent 2013, Mees Riechelman. Deze drumcontest, georganiseerd door Slagwerkkrant en Adams Drumworld, Hit It en Music Station, wordt eens per twee jaar gehouden en een van de prijzen voor de winnaar is dit openingsoptreden op het Drumworld Festival.

Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards 2014
Voor de 30ste keer heeft Slagwerkkrant haar lezers laten kiezen wie en wat ze het beste van het afgelopen seizoen vonden. De Slagwerkkrant Poll Awards worden aan de winnaars uitgereikt tijdens het Drumworld Festival.


De fraaie concertzaal van Adams Drumworld staat zondag 14 september vanaf 10.30 uur open voor publiek en duurt tot 18.00 uur. Het Drumworld Festival: een dag lang drums & drumming op topniveau.

Het Drumworld Festival komt tot stand in samenwerking met Slagwerkkrant

Queen Cora Dunham is een dag tevoren aanwezig voor een masterclass.

Bestel je kaarten online

14-9 Drumworld Festival - tickets € 12,50
Bestel festivaltickets online. Klik hier.  

Masterclass Queen Cora Dunham
13-9 Masterclass - tickets € 55,-
Bestel masterclasstickets online. Klik hier.  

De Masterclass van Queen Cora Dunham vindt plaats op zaterdag 13 september tussen 10 en 4 volgens het volgende schema:10.00 bijeenkomst 10.30 start Masterclass 12.30 Lunch 13.45 start Masterclass 15.30 einde Masterclass 16.00 afscheid 


Het Drumworld Festival vindt plaats op de volgende locatie
Adams Drumworld, Aziëstraat 17-19, 6014 DA Ittervoort, T: +31(0)475 56 07 20, www.drumworld.nl


drummer links