Brazilian Drum Party bij Drumland
A.s. zaterdag 14 juni met Alaor Soares, Simone Sou, Olaf Keus, Mestre Samara, Outra Vez!, en Alberto de Souza
Events 13-05-2014 18:06
Dat wordt een geweldig Braziliaans feest bij Drumland in Lijnden, onder de rook van Amsterdam, zaterdag de 14de juni 2014, overdag tusen 1 en 6. Met als afsluiting een enerverende Big Batucada Bang onder leiding van Alaor Soares, waaraan alle deelnemers en bezoekers gaan meedoen! De partijen kan je nu alvast instuderen met de pdf-partituur bij dit artikel! Print 'm uit en studeer vast in. Tot zaterdag a.s. 14 juni!

Terpstra Muziek Drumland in Lijnden organiseert opnieuw een Drum Party: concerten, clinics, workshops en masterclasses van het beste en het leukste wat Nederland te bieden heeft. Dit jaar staat de dag in het teken van Brazilië! Kom kijken, luisteren, meespelen en proef zo’n heerlijke caipirinha van Mestre Samara!  

Op het Slagwerkkrant Podium zullen de hele dag clinics te zien zijn van de beste drummers en percussionisten op het gebied van Braziliaanse muziek. Elders in het gebouw en buiten zal de samba batucada regelmatig heftig klinken.

Simone Sou & Olaf Keus
Olaf Keus heeft zich als drummer al vele jaren verdiept in de Braziliaanse groove. De laatste paar jaar speelt hij veel samen met Braziliaanse zangeres Ceumar. Voor deze dag doet hij een duo met de spirituele, avontuurlijke percussioniste Simone Sou uit Sao Paulo, die het podum deelde met topartiesten als Chico Cesar, Os Mutantes en Badi Assad. Een drums- en percussieduo met een flinke dosis body percussion!

Outra Vez!
De Nijmeegse percussieband Outra Vez! staat garant voor spannende Afro-Braziliaanse percussiemuziek, waaronder sambareggae en maracatu. Mede mogelijk gemaakt door Meinl.

Capoeira Senzala met Mestre Samara
Een Brazilian party kan niet zonder de tegelijk sierlijk en krachtige capoeira-dans, natuurlijk begeleid door de berimbau. Mestre Samara is een bekend capoeiradocent, die zijn troupe meeneemt naar Drumland.

Alberto de Souza
Hij komt uit Rio, werkte 10 jaar in Miami en is sinds 1990 actief in Amsterdam, onder meer als bandleider van sambagroep Unidos de Amsterdam. Hij geeft deze dag een workshop.

Slothappening met Alaor Soares
'Big Batucada Bang'
Iedereen kan meedoen! 
En als we dan de hele dag opgewarmd zijn door Braziliaans slagwerk beëindigen we de dag met een Big Batucada Bang onder leiding van de Braziliaanse toppercussionist Alaor Soares. Alles en iedereen aanwezig deze dag kan meedoen. Pak een agogobel, een shaker, een tamborim, een repenique, een caixa, of een surdo, en laat je leiden door Alaor. Hij brengt je in een Braziliaans groove-walhalla, een heuse Rio Sambaschool Experience! Iedereen kan meedoen, voorbereid of niet, maar je kán je voorbereiden met de partijen die je bij dit artikel als pdf aantreft. Hieronder hebben we zo ook al even afgebeeld!
 


drummer links