Geslaagde clinic Dirk Verbeuren
Rotterdam Drum Department viert tweejarig bestaan
On Stage 08-10-2012 17:17
Rotterdam Drum Department, drumspeciaalzaak te Rotterdam, bestaat twee jaar. Om dit heuglijke feit te vieren programmeerde eigenaar Gijs van de Kerkhof een clinic, en niet zomaar n. Dirk Verbeuren (bekend van Soilwork, Scarve, Jeff Loomis, Devin Townsend en vele andere extreme metalacts), trad aan in de kelder van de winkel voor zijn allereerste clinic in Nederland ooit.

Dirk Verbeuren bracht liefhebbers van zijn haast onmenselijke drumpartijen op zondagmiddag 7 oktober op de been. En niet alleen metaldrummers hadden de weg naar Rotterdam Drum Department gevonden. Na enkele tracks van Soilwork gespeeld te hebben, gaf Verbeuren zijn publiek de ruimte om vragen te stellen en raakte in gesprek met een jazzdrummer over compositie, vastliggende partijen en de ruimte voor improvisatie binnen het metaldrummen. Het bepaalde de sfeer gedurende de clinic; open, vriendelijk en realistisch schetste Verbeuren zijn visie en aanpak - en in zijn spel ging hij voluit.

Achter een Tama Starclassic bubinga met een set Meinl bekkens uit de winkel (zijn eigen set was gestrand in Luxemburg, waar hij een clinic had moeten afzeggen wegens paspoortproblematiek), en onder begeleiding van opnames van Soilwork, Devin Townsend, Scarve en Anatomy Of I, kon het publiek de snelheid en inventiviteit van de in de VS woonachtige Belgische drummer aanschouwen. Anekdotes over zijn studiowerk en oefendiscipline en duidelijke uitleg over het waarom van zijn spullen, schoenen en handschoenen maakten de presentatie af.

Na anderhalf uur zweten kon Verbeuren tevreden zijn koffer weer inpakken en zich klaarmaken voor een clinictour door China.

In Slagwerkkrant 173 (januari-fabruari 2013) een interview met de slagwerker.

drummer links