Gravéé en Nijman winnen Roland V-Drums Contest

Mick Gravéé gaat naar L.A. voor finale V-Drums World Championship

Merknieuws 08-11-2011 14:49

In muziekcentrum TRIX te Antwerpen werd zondag 6 november de Roland V-Drums Contest 2012 gehouden voor minder- en meerderjarige drummers uit de Benelux plus Frankrijk. De winnaar van de categorie ouder dan achttien zal in januari naar de internationale finaleronde in Los Angeles vliegen en gaat daar de strijd aan voor het V-Drums World Championship.

Twintig drummers, waarvan negen onder en elf boven de achttien, lieten zien welke drumkwaliteiten zij in huis hadden tijdens de finale van de Roland V-Drums Contest Central Europe. De deelnemers kregen tien minuten de tijd om een song mee te spelen uit de drumsoftware van V-Drums Friend Jam, daarna was er ruimte voor een drumsolo. Het niveau van de drummers bleek erg hoog. De uiteindelijke scores van de top drie lagen dan ook bijzonder dicht bij elkaar.

Jury
Maar uiteindelijk moesten er toch twee winnaars worden aangewezen. Deze werden gekozen door een professionele jury: Toto Poznantek (James Brown, Zucchero, Gloria Estefan), Bruno Castelucci (Toots Thielemans, Joe Zawinul), Dirk Brand (Charlie Mariano, Deborah Watson) en Roland Central Europe.

Mick Gravéé gaat naar L.A.
Bij de meerderjarigen heeft Mick Gravéé (NL) zich naar de internationale finaleronde in Los Angeles gedrumd. De drummer vertelt over de wedstrijd: ‘De contest werd geopend door de categorie onder de achttien jaar. Daarna was het dan eindelijk zover! Ik was nummer zes en had dus de tijd om naar mijn collega’s te kijken en langzaam voor te bereiden op mijn tien minuten. Vaak weet je na je performance meteen wel hoe het gegaan is, dus ik had er deze keer dan ook een goed gevoel bij.’

In januari 2012 zal hij op de NAMM show de eer hoog proberen te houden van Centraal Europa tijdens de finale. Waarbij grote namen een optreden zullen geven en een wedstrijdjury van bekende professionals de finalisten gaat beoordelen.: ‘Ik heb al een aantal concurrenten van verschillende continenten en/of landen gezien en uiteraard zit er in dit stadium niemand meer bij die geen kwaliteiten heeft. Degene die het best voorbereid is, in een goede vorm verkeerd en een variatie van stijlen kan laten zien, maakt waarschijnlijk de meeste kans op de titel.’

Winnaar onder 18: Lars Nijman 
Lars Nijman (NL, een verslag van zijn zomerstudie aan Berklee College of Music in Boston is te lezen in Slagwerkkrant 166, nov-dec 2011) ging er bij de minderjarigen vandoor met de eerste prijs. Daarmee won Nijman een SPD-30 Octapad plus een PDS-10 Stand. Daarnaast kregen Kobe Gregoir (B) en Maxim Pierens (B) een prijs in de buitencategorie. En die is ook niet mis, want zij mogen een les volgen bij Toto Poznantek en Bruno Castelucci.

Dit waren de deelnemers aan de finale Central Europe:

Categorie -18
  1. Bastiaan Jonniaux B
  2. Kobe Gregoir B
  3. Lars Nijman NL
  4. Maxim Cosyn B
  5. Samuel Vekeman B
  6. Sébastien Jaulmes F
  7. Tim de Jong NL
  8. Tom Boonen B
  9. Victor Singer F
Categorie +18
  1. Athila Struys B
  2. Boris de Laet B
  3. Danny de Louw NL
  4. Frederic Queant F
  5. Jasper Wellens B
  6. Jelle Vandewalle B
  7. Mario Illa F
  8. Michiel Dehondt B
  9. Remko van der Sluis NL
  10. Tim Koning NL
  11. Mick Gravéé NL
zoeken
zoeken