Nieuw van Meinl - Stick and Brush!
Na bekkens en percussie komt Meinl nu met stokken en brushes
Merknieuws 10-10-2018 22:10
Meinl ken je natuurlijk van de hoge kwaliteit bekkens en percussie-instrumenten. Het Duitse bedrijf komt nu ook met het gereedschap dat nodig is om die instrumenten te bespelen: Meinl Stick and Brush.

Meinl maakte voor hun percussie al de nodige mallets, dus de stap naar stokkenfabrikant is misschien iets minder groot dan het lijkt. En ook in de jaren tachtig en begin jaren negentig had Meinl al stokken in het aanbod. Maar voor het nieuwe aanbod ging Meinl terug naar de tekentafel. 

 

Basismodellen
Het aanbod op stokkengebied is vooralsnog behoorlijk overzichtelijk: de basismodellen zijn 7A, 5A, 5B en 2B. Met die vier basismodellen maakt Meinl vier verschillende reeksen. In de Standard reeks vind je de 7A, 5A en 5B. De 5A en 5B zijn er ook in een iets verlengde Standard Long variant. Van zowel de 7A als de 5A en 5B zijn er ook een Hybrid variant verkrijgbaar, met alledrie een kleine doperwt-vormige tip. Ben je meer van het stevige werk dan zijn er steviger versies van de 5A, 5B verkrijgbaar, net als een 2B stok. Het bijzondere aan de Heavy stokken is dat ze gemaakt worden van de wat donkerdere delen van de Hickory boom, en daardoor zijn ze ook wat zwaarder.

Big Apple
In de Big Apple reeks zijn er twee speciaal op jazzdrummers gerichte stokken verkrijgbaar: de Bop en Swing. Alle stokken zijn gemaakt van hickory, behalve de drie stokken in de Concert-serie. In de klassieke wereld is er een sterke voorkeur voor esdoorn, en de SD1, SD2 en SD4 zijn dan ook als enige in het aanbod afwijkend.

Brushes en rods
Naast stokken is er ook een uitgebreid scala aan brushes voorhanden. Zowel met houten als nylon handvat, en met stalen en nylon haren. Bij de rods kun je kiezen uit een veelvoud aan materialen en constructies: van nylon en berkenhout tot bamboe en stro. 

Match
Alle Meinl stokken worden op gewicht en op klank gematched, zodat je altijd een goed gebalanceerd paar stokken hebt waarbij de beide stokken een gelijke klank geven.

Brochure downloaden
Wil je meer informatie over het aanbod van Meinl's stokken en brushes, dan kun je de digitale catalogus doorbladeren. Die vind je op www.meinlstickandbrush.com maar kun je ook downloaden met de pdf-link bovenin de linkerkolom van de dit artikel.