Roland TD-1DMK
Gaasvellen voor iedereen.
Merknieuws 18-09-2018 12:41
Roland komt nu ook voor de onderkant van de markt met een drumkit die volledig is voorzien van gaasvellen. Met de TD-1DMK mikken de Japanners op de beginnende en kleinbehuiste drummer, en dat doen ze met een wel heel interessant klein drumkitje

De TD-1DMK is opgebouwd rond de TD-1 module die je ook kent van de betaalbare TD-1K set. Het ding is redelijk spartaans en heeft 15 ingebouwde drumkits, maar daarnaast wel 10 coach functies en hij heeft de mogelijkheid om via USB midi uit te sturen, en hij is aan te sluiten op je telefoon waar je hem kunt gebruiken met de Roland Melodics-app. Mogelijkheden genoeg dus. 

Belangrijkste feature aan de set zijn de tom en snaredrumpads met gaasvellen. De snaredrum meet 8" en de drie toms zijn 6". Daarnaast heeft de set twee V-cymbals en een hihatpad met een losse voetcontroller. Dit alles zit vast aan een nieuw ontworpen reksysteem waarbij de bassdrumpad een vast onderdeel van het rek is. Dat is bepaald niet onprettig, want het zorgt ervoor dat je bassdrumpedaal altijd netjes op zijn plek blijft staan. 

Het meest opvallende nieuws aan de TD-1DMK is de prijs, want de set staat in de winkel voor € 699,- en dat is zo'n 200 euro goedkoper dan de TD-1KPX2 die vergelijkbare features biedt. Daarnaast is de TD-1DMK met deze prijsstelling ook nog eens een directe concurrent van de goedkoopste akoestische drumkits. 

Wil je meer weten over de TD-1DMK, bekijk dan de onderstaande video of check de website van Roland: www.rolandce.com