Sonor introduceert de SQ-1 serie
Scherp geprijste berken kit uit Duitsland
Merknieuws 05-04-2017 09:29
In Frankfurt is vandaag de Musikmesse van start gegaan, en op drumgebied is het belangrijkste nieuws daar afkomstig van Sonor. Het Duitse merk komt namelijk met een wat meer betaalbare berken drumkit die wordt gemaakt in de Duitse fabriek: de SQ-1

Sonor wil met de SQ-1 een set bieden die in verhouding met de custom SQ-2 sets iets beter te betalen is, maar die toch dezelfde kwaliteit ketels biedt. De SQ-1 is volledig in Duitsland gemaakt en heeft volledig berken ketels. De bassdrums zijn tien lagen en tien millimeter dik, toms en snaredrums zijn met 7 lagen en 7millimeter keteldikte iets lichter. 

 

Het opvallendst aan de SQ1 is de nieuwe tomophanging. De tommounts zitten vast aan zogenaamde Sound Sustainers; een soort rubber bus die direct aan de ketel is gemonteerd. De tomrozet zit aan deze Sustainer vast, en de Sustainer zit aan de ketel vast, maar tomrozet en ketel raken elkaar op geen enkele manier en zo heb je toch een geïsoleerd opgehangen ketel.

 

Er zijn drie driedelige shellsets verkrijgbaar die je naar wens kunt uitbreiden met extra trommels. Een Fusion-opstelling met een 20 inch bassdrum, een Studio-opstelling met een 22 inch bassdrum en een Rock-versie met een 24 inch bassdrum. 

De SQ1 biedt keuze uit vier verschillende matte finishes die geïnspireerd zijn door de autoindustrie: Cruiser Blue, Hot Rod Red, GT Black en Roadster Green. De groene en rode set hebben bassdrums met naturel afgewerkte spanranden. Bij de blauwe en de zwarte versie hebben de spanranden op de bassdrum een walnotenfineer. De driedelige SQ-1 sets varieren in prijs van € 2499,- voor de Fusion opstelling tot 2699,- voor de Rock uitvoering. 

Kijk voor meer informatie op www.sonor.com of bekijk de spetterende video met Chris Coleman hieronder voor een eerste impressie.