Musikmesse dag 3: Pearl-nieuws

Demon Chain bassdrumpedalen, Tru-Trac Pack en meer...

Merknieuws 23-03-2012 11:58

Ook op de derde dag van de Musikmesse blijft het Slagwerkkrant-team nieuwe producten ontdekken. Op de immense stand van Pearl werden we overspoelt met nieuwe producten waaronder de nieuwe Eliminator Demon Chain drum pedal en Tru-Trac Electronic drum heads.

De verslagen van de eerste twee dagen op beursvloer staan ook online!
Lees hier het verslag van dag 1.
Lees hier het verslag van dag 2.

 

Pearl Eliminator Demon Chain bassdrumpedaal
Een van de grote aankondigingen van Pearl was de nieuwe Eliminator Demon Chain basdrumpedaal. Deze opvolger van de Demon Drive uit 2009 biedt alles wat de Demon Drive had maar dan met de ultra-lightweight Power Chain van Pearl. Een unieke optie van de Demon Chain is Pearl’s Duo-Deck. Met een simpele aanpassing kun je de pedalen ombouwen van traditionele shortboard naar een longboard pedaal voor een snellere ‘feel’. Ook zijn er aanpassingen mogelijk met de two-position Beater Stroke Adjustment en two-position Direct Link Adjustment. Samen met de Duo-Deck mogelijkheid kun je het pedaal op vier verschillende manieren configureren. Uiteraard is het pedaal ook verkrijgbaar als dubbel pedaal met Z-link universal joints.

Tru-Trac Electronic Drumheads pack
Pearl bracht eerder de e-Pro Live uit: een elektronisch drumstel met de looks en feel van een echte kit. Het geheim van deze kit is volgens Pearl de Tru-Trac Electronic Drumheads die dezelfde grote en response hebben als normale drumvellen. Deze Tru-Trac heads zijn nu los verkrijgbaar zodat iedere drummer zijn eigen akoestische kit kan opbouwen naar een elektronische kit.  Het EPAD-25S pakket bevat 10”, 12” en 16” toms en 14” heads voor de snare en floortoms. Het EPAD-25 pakket bevat 12”, 13” en 16” toms. Voor de bassdrum is er de TTP1 bass drum pad voor bassdrums van 18” tot 24”.

Percussie en cajons
Op het gebied van percussie pakt Pearl flink uit. Het bedrijf heeft haar Elite Concert Woodblocks eb castagnetten vernieuwd. Voor cajons zijn er nieuwe Jingle Cups, een Box Cajon Seat Cushion om cajon-sessies langer uit te houden en een Cajon Wood Block. Ook nieuw is het Pearl Cajon Clave Block voor een felle sound voor je cajon uitrusting.

Een nieuw familielid van de Pearl percussie familie is de Cube Cajon. Dit kleine cajon van 12,5” bij 12,5” wordt geleverd met een houten cajon standaard waarmee je de Cube op drie verschillende hoogtes kan bespelen. Door de verschillende diktes in het hout kun je verschillende klanken voortbrengen. Eén kant van de Cube heeft een klankgat voor extra lage frequenties.

Bekijk hier Pearl's promovideo van de Demon Chain:

https://www.youtube.com/v/co8yo1Up30Y?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">

zoeken
zoeken