Musikmesse dag 1: Roland V-drums

TD-15K, TD-15KV, TD-11K en TD-11KV

Merknieuws 21-03-2012 13:50

De Musikmesse in Frankfurt is begonnen. Op de eerste lentedag van het jaar deze keer, en dat is te merken: knalblauwe luchten bij een lekkere temperatuur. Maar Slagwerkkrant begaf zich toch maar meteen in de donkere demoruimtes van het Messegebouw. Het eerste wat we tegenkwamen was de V-Drums Tour-serie, de TD-15 en de TD-11: het kleinere broertje en zusje van de TD-30 die we op de NAMM show signaleerden en we in de komende editie van Slagwerkkrant testen.

Roland’s SuperNATURAL sound and Behavior Modeling technologie werd geintroduceerd met de TD-30 V-Drums kit. Roland heeft nu twee nieuwe V-Drum kits uit de middenklasse uitgerust met deze technologie: de TD-15K en TD-11K. Deze elektronische drumstellen zijn handzamer dan de grotere V-Drums modellen maar hebben vooralsnog een volledige setup aan boord. Deze kits zijn ook beschikbaar als TD-15KV en TD-11KV uitvoeringen met enkele leuke extra’s.

De TD-11K is uitgerust met een mesh-head V-Pad (PDX-8) snaredrum. Bij de TD-11KV zijn alle pads uitgerust met PDX mesh V-Pads en is de kit uitgerust met CY-13R en CY-12C V-Cymbals. 

De TD-15K doet hier een schepje bovenop met V-Pads voor de snare (PDX-8) en de toms (PDX-6) en een compactie CY-5 en FD-8 hi-hat combinatie. Met de TD-15KV krijg je de nieuwe, lichtgewicht PDX-100 V-Pads voor de snare- en floortom, een V-Hi-Hat met VH-11’s  en PD-85BK V-pads voor je overige toms.

De TD-15 en TD-11's zijn uitgerust met een bibliotheek met backing tracks en sounds. Mocht dit niet volstaan kun je dit uitbreiden via de usb-aansluiting. Dezelfde aansluiting kun je natuurlijk ook gebruiken om drumopnames te maken door de TD aan te sluiten op je computer.

Bekijk hieronder de promo video van Roland:

zoeken
zoeken