Extra notenwerk bij Gojira - 'The Art Of Dying'

Notenbalkentip Mario Duplantier

Slagwerkkrant Plus 23-12-2008 00:25

In Slagwerkkrant 149 vind je de Notenbalktip van Gojira met het nummer 'The Art Of Dying'. Zoals vermeld presenteren we hier als download het complete patroon. In de Notenbalktip vind je de basisfiguren uit het intro van dit nummer, afkomstig van de cd 'The Way Of All Flesh' van de Franse metalband Gojira, gespeeld door drummer Mario Duplantier. Het betreft een patroon in 24/16 en hetzelfde patroon, maar dan ingekort tot 21/16.

In Slagwerkkrant 149 vind je de Notenbalktip van Gojira met het nummer The Art Of Dying. Zoals vermeld presenteren we hier als download het complete patroon. In de Notenbalktip vind je de basisfiguren uit het intro van dit nummer, afkomstig van de cd 'The Way Of All Flesh' van de Franse metalband Gojira, gespeeld door drummer Mario Duplantier. Het betreft een patroon in 24/16 en hetzelfde patroon, maar dan ingekort tot 21/16.

Beide worden aan elkaar gespeeld onder een bekkenpuls in kwarten. Dat verspringt natuurlijk gigantisch, en na een soort slotstuk – dat een beetje afwijkt en loopt over de laatste zeven tellen – komen we uiteindelijk na 51 tellen weer op de één uit.

Omdat Mark Eeftens in het notatieprogramma een maatsoort moest kiezen, is er gekozen voor negen keer 5/4 en één keer 6/4. Die keuze is volstrekt willekeurig; het had ook twaalf keer 4/4 en één 3/4 kunnen zijn, en waarschijnlijk geeft de drummer desgevraagd wéér een andere uitleg.

Kortom: je moet wat kiezen, maar eigenlijk is het hele begrip maatsoort hier totaal irrelevant. Al met al een mooi stukje mathmetal.
zoeken
zoeken