Omar Hakim - Mijn tien grootste drumhelden
video's en veel extra's bij het interview in Slagwerkkrant 222
Slagwerkkrant Plus 22-02-2021 09:51
Vanaf komende vrijdag (26 februari) ligt ie in de winkel of op je mat, of lees je hem digitaal: Slagwerkkrant 222 (maart-april 2021). Hierin lees je een mooi interview met Omar Hakim. De Amerikaanse drummer vertelt over Ozmosys, de poppy fusionband die hij met toetseniste (en echtgenote) Rachel Z op de rails heeft gezet, en bespreekt daarnaast uitgebreid zijn drumvoorbeelden en favoriete albums. We geven ook een impressie van vijf kernplaten uit zijn eigen oeuvre. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je video's bekijken van Hakim en Rachel Z met Ozmosys; video's van alle 10 door Hakim zelf gegeven fragmenten van zijn drumhelden en video's met de 5 kerntracks uit zijn eigen oeuvre.


Sinds het begin van zijn professionele carrière – als tienjarig drummertje in de band van zijn vader – heeft Omar Hakim zijn muzikale spectrum altijd zo breed mogelijk gehouden. Hij speelde jazz, pop, rock, jazzrock, r&b en dance, en altijd met de grootste artiesten in die stijlen; van Herbie Hancock tot Sting, van David Bowie tot Weather Report, van Chic tot Daft Punk. In Slagwerkkrant 222 lees je welke drumiconen voor hem tot voorbeeld dienden, en welke muzikale voorbeelden hem brachten tot waar hij nu is. 

'Ik wilde nooit het label hebben van een jazzdrummer, een funkdrummer of een rockdrummer. Het liefst wilde ik in mijn carrière beschouwd worden als een gewaardeerde muzikale kracht die toevallig drums speelt.’

 


Ozmosys

Check deze video van Ozmosys met Omar's vrouw Rachel Z achter de toetsen, Kurt Rosenwinkel op gitaar en Linley Marthe op bas. Het kwartet werkt na debuut-ep Eyes To The Future Vol. 1 aan een volledig album dat vanwege de pandemie waarschijnlijk pas ergens in 2021 uitkomt (een goed jaar later dan oospronkelijk gepland).

Ozmosys - Eyes To The Future (live @ Jarasum Jazz Festival 2019)


Introductie Ozmosys 

10 Drummers die mij omver bliezen
Hieronder zie je de tien fragmenten die Omar uitkoos; in Slagwerkkrant 222 (maart-april 2020) lees je zijn uitgebreide uitleg.

 

1. Art Blakey

 

2. Max Roach

 

3. Buddy Rich

 

 

4. Billy Cobham

 

5/6. Clyde Stubblefield and John Starks

 

7. Gregg Errico

 

8. Bernard Purdie

 

9. The Drummers Of Earth, Wind & Fire – Maurice White, Ralph Johnson, Fred White

 

10. Lenny White

 

Omar’s discografische top 5
De selectie hieronder geeft een mooi idee van Omar Hakim's muzikale reikwijdte en absolute vakmanschap en muzikaliteit. Alle genoemde kerntracks zijn voorbeelden van drumpartijen die een nummer naar een hoger plan tillen.

1. Dire Straights - Brothers In Arms
Key track: Money For Nothing

 

2. Daft Punk - Random Access Memories
Key track: Giorgio By Moroder

 

3. Sting - Dream Of The Blue Turtles
Key track: If You Love Somebody Set Them Free

 

 

4. Weather Report - Sportin' Life
Key track: Hot Cargo

 

5. David Bowie - Let's Dance
Key track: Modern Love

 

Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 222 (maart-april 2021)
Vanaf 26 februari 2021 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl