U Vraagt Wij Spelen - Drumbestuiving 3 - video

Video bij de cursus van Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase

Slagwerkkrant Plus 18-06-2020 11:06

Op hun vaste cursuspagina "U Vraagt Wij Spelen" gaan Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase van bloem tot bloem in hun serie Drumbestuiving. In Slagwerkkrant 218 (juli-augustus 2020) zuigen zij met verve de honing uit bloemetje #3. Hieronder nog een korte uitleg over wat een Drumbestuiving precies inhoudt, en met de oefeningen in het magazine ben je wel weer even een poosje zoet. Zoals gebruikelijk speelt Olaf in de video alle oefeningen op navolgbare wijze voor.

 

Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase leggen nog 1 keer uit wat een Drumbestuiving is:

Stel, je bent een bij, en zweeft boven je drumstel. Je vliegt van de ene trommel naar de andere en pakt ook nog even een bekken mee. In deze cursus spelen je handen ‘routes’ over je drumstel en leer je je drumstel écht kennen. Doordat je die routes zowel met rechts als links gaat doen, worden je handen gelijkwaardig getraind. Als je alle routes oefent, zullen er nog weinig mogelijkheden over zijn die je niet kent. Ook goed om losse schouders te krijgen!

Bij de de oefeningen in het magazine vind je ook een schematisch drumstel met 24 bijpassende routes die je kunt spelen met de oefeningen A t/m H. Je speelt één oefening, één voorbeeld en één route per keer. Deze route herhaal je tot hij goed gaat.

 

In de video hieronder speelt Olaf alle oefeningen voor: 

 

 

Bekijk de volledige cursus inclusief notenwerk in Slagwerkkrant 218 (juli-augustus 2020)
Vanaf 18 juni 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken