Hal Blaine - Lifetime Achievement Award
Video's bij het artikel in Slagwerkkrant 204
Slagwerkkrant Plus 22-02-2018 11:02
In Opmaat van Slagwerkkrant 204 (maart-april 2018) vind je een artikel over Hal Blaine, die bij de afgelopen uitreiking van de Grammy Awards een Lifetime Achievement Award kreeg. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal mooie video's bekijken, waarin de legendarische sessiedrummer wordt geŽerd, waaronder een ludiek eerbetoon door zijn drumcollega's met een glansrol voor Ringo Starr.

 

Als founding member van de legendarische Wrecking Crew heeft Hal Blaine een bijna onvoorstelbaar aantal tracks ingespeeld voor artiesten als The Beach Boys, Elvis Presley, Nancy Sinatra en Steely Dan. Hij nam tijdens zijn imposante carrière bijna 6.000 tracks op, en wedijvert met mannen als Bernard Purdie en John JR Robinson om de eretitel Most Recorded Drummer. Daaronder zaten 350 top 10-hits en liefst 40 nummer 1-hits.

 

Bekijk hieronder de video Drummer’s Mantra, waarin een indrukwekkende verzameling topdrummers Hal Blaine feliciteert met zijn award. Ludiek aangepakt (met een glansrol voor Ringo Starr). 


 

 

 

En dit is een fraaie tweedelige tribute-documentaire over Hal Blaine

Part 1

 

Part 2

 

Ook in de schitterende documentaire The Wrecking Crew speelt Hal Blaine een belangrijke rol en komt hij veelvuldig aan het woord. Dit is de trailer: 

 

Bekijk het artikel in Slagwerkkrant 204 (maart-april 2018)

Helaas is in dit artikel ook een storende fout geslopen. Er staat dat Hal Blaine zijn Lifetime Achievement Award 'postuum' heeft gekregen, terwijl hij natuurlijk gewoon nog in leven is. Onze excuses voor deze misser.