U vraagt wij spelen 92 - Slagwerk-stucen met Mark Eeftens

Video bij de cursus in Slagwerkkrant 195

Slagwerkkrant Plus 18-08-2016 11:08

In "U Vraagt Wij Spelen" van Slagwerkkrant 195 (sept-okt 2016) nodigden Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase onze eigen Mark Eeftens uit voor een robbertje Slagwerk-stucen. Mark schreef een mooi drumduet met de naam "Klok Klok", en de noten daarvan vind je in deze editie van Slagwerkkrant. Hier op Slagwerkkrant Plus vind je een video waarin Mark en Olaf het stuk samen spelen; opgenomen tijdens de voorbereidingen voor DrumDrieDaagse (ze waren er toch).

 

In de serie Slagwerk-stucen laten Cesar en Olaf elke aflevering een bekende drummer de basis leggen voor een slagwerkstuk voor meerdere drummers. Daarmee kun je gaan stucen als een volleerde slagwerkstucadoor, want je kunt steeds je eigen draai geven aan de partijen. In deze aflevering was de beurt aan Mark Eeftens, drummer, drumleraar én redacteur van Slagwerkkrant 

Mark Eeftens

 

In Klok Klok doorlopen twee drummers samen verschillende fases van slaap en imiteren daarbij de wekker die uiteindelijk afgaat in Alarmfase 1, en dan na een paar heftige solo’s uiteindelijk bijna ontploft. Daarna dooft het tikken heel langzaam uit.

Bekijk hieronder de video van Klok Klok, gespeeld door Olaf en Mark tijdens de voorbereidingen voor de DrumDrieDaagse.

 

Bekijk de volledige cursus met de transcriptie van Klok Klok in Slagwerkkrant 195 (sept-okt 2016)

zoeken
zoeken