Spelen met Horacio "El Negro" Hernandez - audio

Audio bij de cursus in Slagwerkkrant 188

Slagwerkkrant Plus 18-06-2015 08:06

In zijn cursus "Spelen" van Slagwerkkrant 188 (juli-augustus 2015) behandelt Mark Eeftens het drumwerk van latinjazzheld Horacio "El Negro" Hernandez. Daartoe schreef hij een aantal fragmenten uit van de cd "Volcan" van het gelijknamige ensemble topmusici, dat ook te horen zal zijn op het komende North Sea Jazz Festival. Naast Hernandez bestaat Volcan uit pianist Gonzalo Rubalcaba, bassist Armando Gola en Giovanni Hidalgo, die op het album weer een aantal weergaloos mooie congapartijen speelt. Een prachtplaat met nog veel meer mooi drumwerk!

door Mark Eeftens

Over het drumspel van Horacio "El Negro" Hernandez schrijft Mark onder meer:

Horacio ‘El Negro’ Hernandez blijft een van de beste drummers van deze planeet. Hij kan als een duivel soleren over zijn set, waarbij alles van guaguancó tot dubbele-pedaalroffels voorbijkomt. Daarnaast kan hij natuurlijk als geen ander Cubaanse ritmes spelen. Hierbij klinkt hij soms als drie slagwerkers tegelijk.

In de transcriptie voor deze aflevering kiest Mark echter voor vier stukjes weergaloze ritmische begeleiding (afkomstig van de cd Volcan uit 2013), want:

El Negro’ kan ontzettend mooi en subtiel begeleiden, ongehinderd door maatsoort of complexiteit.

 

 

Beluister hier de cd Volcan met daarop de tracks van de transcripties: Volcan, Volcan Durmiente en Pon La Clave:

 

De volledige cursus kun je bekijken in Slagwerkkrant 188 (juli-augustus 2015) 

zoeken
zoeken