Pierre Courbois 75 - video's en meer

Video's en extra's bij het artikel in SWK 186

Slagwerkkrant Plus 19-02-2015 09:02

In Slagwerkkrant 186 (maart-april 2015) lees je een artikel over Nederlandse jazzicoon Pierre Courbois die in april 75 wordt. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal video's bekijken met gedenkwaardige livemomenten met Courbois. Als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje kun je een archiefinterview lezen met Courbois uit 2010 (SWK 157).

 

In het artikel schrijven we onder meer:

Courbois is als drummer, drumvernieuwer en zeker ook als componist een van de vaandeldragers van de Nederlandse jazz. En zijn bijzondere waarde als jazzmuzikant is niet onopgemerkt gebleven: in 1994 ontvangt hij tijdens het North Sea Jazz Festival de Bird Award en in 2008 krijgt hij (uit handen van SP-voorman Jan Marijnissen) de Boy Edgar Prijs. Tussendoor, in 2000, heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd om Courbois tot ridder te slaan in de Orde van Oranje Nassau, en in 2010 verschijnt van de hand van jazzauteur Bert Vuijsje een boek over Courbois getiteld Révocation (naar Courbois’ compositie). Ook onze lezers tonen hun waardering: in de Slagwerkkrant Poll 2011 roepen ze Pierre Courbois uit tot All Time Favorite drummer van de Benelux.

 

In dit videofragment spelen Pierre Courbois, Han Bennink, Martin van Duijnhoven en John Engels het stuk Themaatje tijdens de uitreiking VPRO/Boy Edgar Prijs aan Courbois in 1994.

 

In deze video hoor je een audiotrack van Er Zijn Nog Acht Wachtenden Voor U, een bijzondere drumsolo, met daarbij een foto-impressie van Courbois’ rijke carrière. 

 

Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 186 (maart-april 2015)


 

zoeken
zoeken