DRUMMERS IN LOCKDOWN (Nazorg in Opmaat)
Video's bij het artikel in SWK 220
Slagwerkkrant Plus 09-10-2020 16:10
Vorig nummer hebben we natuurlijk enorm uitgepakt met lockdown-wederwaardigheden in onze Drummers In Lockdown-special. Daarom hebben we besloten Slagwerkkrant 220 (november-december 2020) weer lekker ouderwets ‘drummig’ te maken (zoals we dat hier op de redactie noemen). Toch komen we nog even op die lockdown terug (en nu maar hopen dat de lockdown niet op ons terugkomt). In Opmaat van deze editie lees je over vier projecten van drummers die de lockdownperiode hebben aangegrepen om iets moois, creatiefs en positiefs te produceren. Hier op Slagwerkkrant Plus zie je de bijbehorende video's, en of die dan ‘drummig’ genoeg zijn, mag je lekker helemaal zelf weten…

door Bouke Bijlsma 

Gijs Anders van Straalen - The Silent Adventure
In de relatieve rust die sinds maart dit jaar ontstond, besloot Gijs om zijn droom werkelijkheid te maken en een mooi album op te nemen met de
Garrapata’s die Amerikaanse slagwerker en kunstenaar Pete Engelhart speciaal voor hem maakte. 
Klik onder DOWNLOAD op het pdf-icoontje on met archiefartikel te bekijken dat Gijs in 2011 schreef over Engelhart (SWK 166)  

Gijs met zijn Garrapata's

En check deze twee video's met Gijs op percussie

 

Yin yoga concert met Miriam Evers

  

Philippe Lemm - How To Book A Tour
Onze voormalige columnist en “Man in New York” Philippe Lemm heeft een veelomvattend cursusprogramma opgezet met de alleszeggende titel How To Book A Tour. De bevlogen jazzdrummer ontpopte zich zowel in de States als in Nederland als een energieke organisator en bandleider, en ook deze cursus pakt hij aan met de nauwgezetheid die we van hem gewend zijn.

Check de promovideo voor How To Book A Tour 2


En ook deze fijne video van het Philippe Lemm Trio - Funchal live @North Sea Jazz 2017

 

Joost Lijbaart - Free
In het artikel Drummers In Lockdown van vorige editie was Joost Lijbaart een van de 39 slagwerkers die aan het woord kwamen. Hij vertelde hoe hij na een aanvankelijke shockreactie in maart al snel besloot de tijd positief in te vullen en een soloalbum te maken met alleen drums; iets wat hij al jaren wilde, geïnspireerd door drumplaten als Drum Suite van Art Blakey, Pictures van Jack DeJohnette, en ook percussieplaat M’Boom van Max Roach.

Check de trailer van het album Free

 

Yordi Petit - Bewustzijnstraining voor Podiumkunstenaars
Jazzdrummer Yordi Petit (28) studeerde in 2016 af aan het Amsterdams Conservatorium. Hij merkte al snel dat hij naast zijn skills als slagwerker nog iets anders te bieden had waar hij andere podiumkunstenaars mee zou kunnen helpen. Zijn persoonlijke ervaringen met onzekerheid en faalangst tijdens (en voor en na) het spelen, en vooral de verrassend effectieve oefeningen die hij leerde toepassen om deze gevoelens te overwinnen. Hij zette zijn Bewustzijnstraining voor Podiumkunstenaars op en biedt deze nu online aan.

In deze video zie je hem met Esther en Mateusz Band - live @Bimhuis 2016 (aftermovie)

 

Bekijk het volledige artikel in Slagwerkkrant 220 (november-december 2020)
Vanaf 8 oktober 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl