Anika Nilles - clinic Drumland (25-2-2020)
video's bij het clinicverslag in Slagwerkkrant 217
Slagwerkkrant Plus 23-04-2020 17:04
in Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020) als je hiernaast onder DOWNLOAD) klikt op het pdf-icoontje kun je het interview dat we in 2015 deden met Anika Nilles nog een rustig nalezen.

Al enige jaren maakt Anika Nilles furore op Youtube met haar eigen composities, waar groovend drumwerk en weergaloze fills centraal staan. Op 25 februari kwam zij naar het Slagwerkkrant Podium van Drumland in Lijnden voor een drumclinic.

Bij binnenkomst staat Anika al gezellig tussen de mensen te babbelen in de showroom. Benaderbaar en relaxt, iets wat ook tijdens de clinic duidelijk naar voren komt. In een goed gevulde zaal speelt Anika twee uur lang haar bekende tracks mee en neemt ruimschoots de tijd om in te gaan op vragen vanuit het publiek.

Hoewel Anika veel van haar bekendheid te danken heeft aan technische hoogstandjes als polyritmes en linear fills, benadrukt zij graag dat dit wat haar betreft niet het belangrijkste is: ‘Het allerbelangrijkste voor mij is om in te locken met de muziek. Vroeger was ik altijd puur groove georiënteerd en was ik juist heel slecht in fills en polyritmes. Gelukkig raak ik altijd juist gefascineerd door datgene wat ik niet kan spelen.’
Het publiek is overigens niet alleen toeschouwer, maar wordt ook aan het werk gezet: ‘Klap eens mee; hoe zouden jullie deze beat tellen?’ De chaos die daar in de eerste instantie uit voorvloeit, trekt zich op den duur (redelijk) recht totdat ongeveer de helft van de zaal in drieën en de andere helft in vieren meeklapt. Ze sluit af met nog een paar lekker groovende songs, waaronder ook de ‘klassieker’ Wildboy. Daarna neemt Anika nog ruimschoots de tijd om voor iedereen drumvellen en posters te signeren en een babbeltje te maken. Drumland maakte een mooie aftermovie van dit event; die kun je hieronder bekijken.

 

Anika Nilles aftermovie door Terpstra Drumland

Anika probeert in de showroom de Tama Starclassic Walnut Birch uit

 

Lees het volledige clinicverslag in Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020)
Vanaf 23 april 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl