Namm-show 2020 - Remo
16" colortones, Crown Control Gels, video's en kleuren.
Merknieuws 16-01-2020 18:05
Remo haakt in op het steeds populairder worden van draagbare drumkits. Daarom zijn de Colortone vellen er vanaf nu ook in 16" bassdrum variant. Mocht je het nog niet weten: de bassdrumvellen hebben bij Remo een andere, bredere velrand als de tomvellen. Naast de Colortone heeft ook de Sub Muff'l bassdrumdemper een 16" variant gekregen.

Moongel had een paar jaar geleden nog het alleenrecht op plakkerige drumdempers, maar sinds daar de patenten verlopen zijn stort iedere drum- en bekkenfabrikant zich op de fabricage van dempmateriaal. Remo doet een duit in het zakje met de Crown Control Gels. Die zijn naar eigen zeggen plakkeriger dan Moongel waardoor ze betere op je drums blijven zitten. Daarnaast hebben ze ook een iets hogere dichtheid waardoor ze net even wat zwaarder dempen.

Remo doet het dit jaar wat betreft productnieuws rustig aan, omdat er het afgelopen jaar duidelijk gefocust is op marketing van de bestaande vellenlijn. Zo zijn er een paar fijne video's gemaakt met Russ Miller waarin je precies kunt horen wat de verschillende sounds van de vellen zijn. In een video komen alle coated vellen voorbij, en in een volgende alle transparante vellen etc. Zodra de video's online staan zullen we ze hier voor je embedden. 


Op percussiegebied zijn er een aantal nieuwe finishes. Zo zijn de Versa drums nu verkrijgbaar in Sedona Orange en Urban Gray, de Festival drums in Holi Blue en Tribal Green en zijn de Mondo drums er nu in Sahara Brown en Jubilee Red.


Bij de Kids percussion zijn er Tubano drums toegevoegd. Deze hebben een fliptop pre-tuned vel dat dus niet gestemd hoeft te worden. Daarnaast kun je de tubano's netjes in elkaar stapen als je ze wilt opruimen.

 

Remo is al jaren druk met drums en therapie, en daarom komen ze nu met een serie makkelijk te reinigen instrumenten. Onder de noemer Green en Clean komen ze met een hele reeks trommels en harmony bars die gemaakt zijn van gerecyvled materiaal en die in een handomdraai zijn schoon te maken.