Herfstfest foto- en videoverslag - hét drumfestival van 2019
Met Richard Spaven, Dennis Chambers, Lucas van Merwijk, Cesar Zuiderwijk, Michael Schack en natuurlijk Koen Herfst
Events 07-11-2019 06:35
Op 13 oktober 2019 stond het Paard in Den Haag in het teken van de lustrumeditie van Drumfestival Herfstfest. In drie zalen en de foyer kon je clinics volgen van superdrummers als Dennis Chambers en Richard Spaven. Als je er niet bij kon zijn verzorgden we met De Streammachine en Slagwerkkrant de hele dag door een livestream vanuit de Grote Zaal, met tussendoor interviews met de drummers. Die hele livestream kan je in dit artikel terugzien, maar ook kan je de kwartier durende videoreportage van de dag bekijken - en nog veel meeer!

Slagwerkkrant is partner van Herfstfest.

De foto's in dit artikel zijn van de hand van Rob van Dalen en Dennis Boxem. 

Maar we droppen eerst maar meteen de videoreportage met beelden van Streammachine in een montage van Alexej Bakun. 

In onderstaande videoreportage zie je livebeelden vanuit de Grote Zaal met mooie fragmenten van de clinics van Dennis Chambers, Richard Spaven, Lucas van Merwijk, Michael Schack en Koen Herfst. En interviewfragmenten van de gesprekken die we tijdens de livestream hadden met Lucas van Merwijk, Richard Spaven en organisator van het festival Koen Herfst. 

Scroll hieronder lekker door het eerste deel van de livestream heen, vier-en-een-half uur...)

De hele dag zonden we dus videostreams uit via Facebook Live en ons videokanaal SlagwerkVideo.
Met live-footage verzorgd door De Streammachine, met clinics van Lucas van Merwijk, Richard Spaven, Koen Herfst, Michael Schack, de uitreiking van de Slagwerkkrant Poll Awards en de finale met Drum Demons & Guests.
Ook zie je interviews met o.a. Ian Matthews (foto), Jeroen Vrolijk & Eddie van Dongen, Olaf Fase, Jimmy van den Nieuwenhuizen, Nippy Noya, Koen Herfst, Patrick Wognum, Salle de Jonge, Jamie Westland en Cesar Zuiderwijk. 

De Finale hebben we ook live uitgezonden. Een illuster gezelschap rondom de Drum Demons stond aan het eind van de dag op het podium: KOEN HERFST MET MICHAEL SCHACK, JEROEN VROLIJK, JORAN DIJKSTRA, EDDIE VAN DONGEN, LUCAS VAN MERWIJK, CESAR ZUIDERWIJK, DENNIS CHAMBERS, OLAF FASE, BRUNO MEEUWS EN MIRA BURGERS. Kijk hier: 

Herfstfest begon al een dag eerder met Dennis Chambers’ masterclass voor een select gezelschap. Gepijnigd door zware rugpijn strompelde hij naar zijn drumset, maar eenmaal erachter hoorden we al gauw zijn ongenaakbare beats. Chambers brak een lans voor ‘echte’ muziek, en fêteerde de groove versus een te veel aan virtuositeit, wat te veel drummers nastreven volgens hem.

De festivaldag begon met een erg leuke en aandoenlijke Herfstfest Kids onder leiding van Rob Kramer en Pepijn Zwaandsdijk, gevolgd door drie Haagse drumtalenten Chrissy Melis, Kas Bruijnen en Sekou Camera, en de finale van de Herfstfest Anthem Contest, met Simon Hölscher, Quinten Segers en Myron Matitawaer. De laatste werd de winnaar!

 
De dag begon met Herfstfest Kids o.l.v. Rob Kramer - foto Rob van Dalen


Winnaar van de Herfstfest Anthem Contest Myron Matitawaer (links) met de jury, v.l.n.r. Dennis Boxem, Micahel Schack en Fred Cohen - foto Rob van Dalen

Op Herfstfest werden de Slagwerkkrant Poll Awards 2019 uitgereikt. 

V.l.n.r.: Frank Plokhooij (Roland), Dennis Boxem (Slagwerkkrant), Thomas Franke (Pearl), Eric Dieteren (Slagerij Van Kampen), Olaf Fase (Slagerij Van Kampen), Servaas Steurbaut (Drumdocent van het jaar), Nippy Noya (All Time Favorite), Michael Schack (namens Tama), Mira Burgers (namens Sabian en Vic Firth), Gabriel Laurens (Remo), Jimmy van den Nieuwenhuizen (Rock drums), Cesar Zuiderwijk (Drummers’ Drummer Benelux én 2000 Drummers aan zee), Patrick Wognum (Drumschool Rollingsticks), Erk Willemsen (Slagwerkkrant), Koen Herfst (Hardrock/Metal drums), Mark Eeftens (Slagwerkkrant), Lucas van Merwijk (Fusion/World drums). - foto Rob van Dalen

 
Nippy Noya ontvangt de Slagwerkkrant Poll Award voor All Time Favorite - foto Rob van Dalen


Dennis Chambers - foto Dennis Boxem

Richard Spaven - foto Dennis Boxem

Drumsolo for John Engels - door Lucas van Merwijk


Mira Burgers - foto Rob van Dalen


Michael Schack presenteert zijn nieuwe single 'Order' 


Slagwerkbeurs in de foyer


Organisator Koen Herfst