Soundbrenner Core - metronoom, decibelmeter, tuner en smartwatch in een
Draagbare metronoom nu met vier functies
Merknieuws 03-07-2019 15:31
De Soundbrenner Pulse gaat inmiddels alweer een paar jaar mee. De draagbare metronoom, die je een puls laat voelen in plaats van een klik laat horen werd in die tijd behoorlijk goed verkocht. Maar als elektronicafabrikant kun je niet stilzitten, en daarom komt het merk nu met versie 2: de Core. En die kan flink wat meer dan alleen maar een puls geven.

De Core heeft naast alle metronoomfuncties die je nu al in de Pulse hebt zitten drie compleet nieuwe functies. De eerste ligt heel erg voor de hand: je kunt hem nu ook als horloge gebruiken. De Pulse liet zich al mooi dragen om je pols, maar buiten de metronoomfunctie kon je er niets mee. Nu kun je hem dus ook gewoon de hele dag dragen. Daarnaast heeft het ding ook een aantal van de opties van een smartwatch: Je kunt er bijvoorbeeld ook je berichten op ontvangen. 

De tweede functie is een heel interessante: een decibelmeter. En dan niet zomaar eentje, maar een die bijhoudt wat de geluidsdruk is, en dat netjes verwerkt in een grafiekje dat je kunt oproepen in de Soundbrenner App. Als je aan de maximale geluidsdruk zit geeft hij je een signaal, en zo kun je heel goed in de gaten houden of het allemaal niet te hard wordt. 

De vierde ingebouwde functie is natuurlijk vooral interessant voor mensen met een snaarinstrument: een ingebouwd stemapparaat.

Het huidige model, de Pulse zit gewoon in een rubberen behuizing waarmee je hem om je pols kunt vastzetten. Er is ook een langere strook rubber waarmee je hem bijvoorbeeld om je borst kunt vastmaken. Bij de Core gaat dat allemaal een stuk charmanter. De Core is voorzien van een stevige magneet waarmee je hem op allerlei accesoires kunt vastklikken. Van chique leren horlogebandjes tot slimme metalen plaatjes die je op elk willekeurig oppervlk kunt vastmaken. Op je gitaarhals bijvoorbeeld. Maar ook op de gemiddelde bekkenstandaard zal de Core prima blijven zitten. 

Net als de Pulse is ook de productie van de Core gefinanceerd via Kickstarter, en ook al is het streefbedrag al ruimschoots gehaald, je kunt er nog wel terecht voor een interessante korting op de aanschafprijs. Goedkoop is het ding namelijk niet: de prijs die genoemd wordt ligt rond de 200 euro. 

Kijk voor meer informatie over de Soundbrenner Core op de website van Soundbrenner: www.soundbrenner.com

Of bekijk de video hieronder.