V-Drums World Championship

Internationale V-Drums contest bijna van start

Muzieknieuws 28-07-2011 22:27

Na de succesvolle regionale V-Drums wedstrijden organiseert Roland nu een wereldwijde V-Drums Contest. Verschillende Roland bedrijven van over heel de wereld nemen hier aan deel. Ook Roland Central Europe (RCE) is van de partij en zal hiervoor één finalist naar de Verenigde Staten sturen. Deze finalist gaat op kosten van Roland naar Los Angeles. Daar neemt hij of zij het -tijdens de Namm show- op tegen alle andere finalisten. Haal je ook deze ronde, dan sta je in de 'V-Drums World Championship' in The house of blues, de dag erna.

In Europa vindt eerst een regionale selectieronde plaats in de Benelux en Frankrijk. De wedstrijd staat open voor alle drummers (elektronisch of akoestisch) en voor alle leeftijden in twee categoriën: onder en boven de 18.

Deze semi-finale zal plaatsvinden in België, waar de geselecteerde drummers uit beide categorieën het beste van zich gaan geven. De winnaars van dit event winnen sowieso een Roland percussie-instrument. De winnaar van de categorie 18+ gaat met zekerheid -op kosten van Roland- naar de Verenigde Staten.

Hoe neem je deel?
Door een video van je eigen drum performance in te zenden. Hoe dat precies in z’n werk gaat, wordt snel bekendgemaakt via o.a. www.rolandce.com/nl/nl/events/v-drums-contest en Facebook, maar het staat wel vast dat de V-Drums Fiend Jam-tool hierbij een belangrijke rol zal spelen.
Deze software is gratis te downloaden via:  https://www.roland.com/V-Drums/FriendJam/. Inzendingen worden beoordeeld op techniek, muzikaliteit en creativiteit.

Geïnteresseerden kunnen alvast de V-Drums Friend Jam-tool downloaden en de backing tracks beluisteren. Roland bereidt zich intussen voor op talrijke inschrijvingen.

Om een uiteindelijke selectie te kunnen maken van de deelnemers voor de Benelux-finale, heeft Roland van jou een video nodig waarop je een song speelt met V-Drums Friend Jam. Op deze video zijn jij én V-Drums Friend Jam in één beeld te zien, waarbij de uiteindelijk gegeven score duidelijk zichtbaar moet zijn. Je behaalde score en 'attitude' zullen van belang zijn. Heb je al een V-Drums, dan kan je de video gewoon bij je thuis maken.

Heb je geen V-Drum? Roland stelt ze ter beschikking bij een aantal Roland-dealers die later zullen worden bekend gemaakt. Dit zal voor elk van deze dealers gebeuren op één, nog niet bepaalde dag. Bij deze dealers zal een TD-20KX set en V-Drums Friend Jam opgesteld staan en klaar voor gebruik, onder leiding van een Roland drumspecialist. Hier zal dan ook de video worden opgenomen.

V-Drums World Championship
De internationale finale in L.A. wordt een spectaculair evenement met optredens van grote namen uit de drumwereld en in de wedstrijdjury zetelen enkele van de bekendste professionele drummers.

Zoals al eerder vermeld maakt het niet uit of je een digitale of akoestische drummer bent. Wat je nu al kan doen is gewoonweg de V-Drums Friend Jam software downloaden en installeren. Na installatie heb je toegang tot alle beschikbare backing tracks. Kies hieruit één bepaalde song waarmee je het liefst wil spelen. Dit laat je ons weten en Roland stuurt je dan de mp3 van het nummer. Zo kan je deze eventueel op je mp3 speler, iPod® enz. zetten wat het oefenen in veel gevallen wat eenvoudiger maakt.

Aan wie je jou songkeuze moet doormailen wordt later bekend gemaakt. Ondertussen heb je genoeg tijd om alle songs te leren kennen en je favoriet er uit te halen.

Wat valt er te winnen?
De beste deelnemers uit de selectieronde worden uitgenodigd op de RCE-finale, met in de prijzenpot o.m. een aantal prachtige Roland percussie-instrumenten. Plaats en tijdstip worden later bekendgemaakt.

Prijzen in de categorie -18
1ste prijs: RMP-5 Rhythm Coach + PDS-2 stand
2de prijs: RH-200 hoofdtelefoons
3de prijs: RH-200 hoofdtelefoons

Prijzen in de categorie +18
1ste prijs: Deelname aan de internationale finale in LA + SPD-30 Octapad + PDS-10 stand
2de prijs: RMP-5 Rhythm Coach + PDS-2 stand
3de prijs: RH-200 hoofdtelefoons

zoeken
zoeken