Maak je eigen Rigby-remix

Band stelt tracks van tweede album ter beschikking aan wie maar wil

Muzieknieuws 22-02-2011 17:52

Rigby-drummer Bart Meeldijk is een van de drie covermodellen van Slagwerkkrant 162. Sinds vrijdag 18 februari is het nieuwe album van Rigby, Solid Ground, verkrijgbaar. De Utrechtse band stelt tegelijk met de albumrelease originele tracks ter beschikking voor het maken van remixen. Valt jouw remix in de smaak, dan maak je kans om hem officieel uitgebracht te zien.

Solid Ground is de opvolger van het in 2009 verschenen debuutalbum Everything Must Go, waarop o.a. de hitsingle One Song te vinden is. "Je eerste album maak je zonder dat je fans hebt", vertelt zanger en frontman Christon Kloosterboer, die verantwoordelijk is voor het songmateriaal van de band. "Als ik nu schrijf, zie ik mensen voor me. En dingen die we onderweg hebben meegemaakt. Een belangrijk verschil is ook dat we dit keer, voordat we de studio ingingen, alle songs op het podium hebben kunnen uitproberen. Dat scheelt enorm." De band had met de eerste singles Fire en Solid Ground de afgelopen maanden al een tip van de sluier opgelicht van wat men van het nieuwe album kon verwachten.

Rigby biedt nu iedereen de gelegenheid om zelf remixen te maken van twee tracks van Solid Ground door zeven losse opnamesporen ter beschikking te stellen. Kijk op www.rigbyremix.nl, schrijf je in en je kunt vervolgens de sporen downloaden en er een eigen remix van maken. Via het ‘likes’ waarderingsysteem op Youtube worden uiteindelijk de winnaars gekozen, die onder andere kans maken om hun remix als officiële b-kant terug te zien. "Dat we dit kunnen delen met onze fans en enthousiaste remixers is een groot voordeel van het huidige digitale tijdperk. We zijn nieuwsgierig naar wat andere creatieve interpretaties van onze muziek kunnen zijn en we zijn ontzettend benieuwd wat hier uit gaat voortkomen!" aldus Christon.

De eerste twee tracks die beschikbaar gesteld zijn: Fire en Solid Ground.

Videoclip Solid Ground

zoeken
zoeken