Lunar wint finale Ramonaaa-award 2007

Songs in akoestische vorm blijkt succesvol experiment

Muzieknieuws 17-09-2007 23:04

De Haagse band Lunar heeft op 15 september 2007 de finale van de vierde editie van de Ramonaaa-award gewonnen. In een bomvol café Paard van Troje ontving Lunar de meerderheid van de stemmen, Lunar kreeg een waardecheque van €250,- uitgereikt die ze kan besteden bij Vanilla Music Store. Daarnaast kreeg de band een aantal betaalde optredens bij Acoustic Alley, 3x Live én tijdens de volgende finale van de Ramonaaa-award, mede mogelijk gemaakt door het Haags Popcentrum.

Het was een nipte overwinning. Lunar werd op de voet gevolgd door Jua. Jip werd derde en CrowJane vierde. Renée Stevense, die een wildcard tijdens de tweede voorronde ontving, eindigde op de laatste plaats.

Drummer Dennis Boxem van Lunar:
"We zijn er echt blij mee! Het verschil in stemmen tussen ons en Jua was heel weinig. We vonden het een leuke wedstrijd en onze insteek om mee te doen aan de Ramonaaa-award was ook niet zozeer om te winnen, maar gewoon om te kijken hoever we met onze songs kunnen gaan met het ombouwen naar akoestisch.

Mijn drumkit heb ik thuisgelaten. Ik heb vervolgens een setup gemaakt met een hangende bassdrum, een hihat, een snare en een crash. Daarbij gebruikte ik twee conga's, een cajon en een udu; daardoor konden we de nummers heel anders invullen. Bijvoorbeeld met een latinstukje en zelfs de hele band op percussie. Eigenlijk was het een experiment dat we al een tijd wilden doen, en de Ramonaaa-award was een goede aanleiding ertoe.

Tijdens de repetities, het spelen in de voorrondes en de finale hadden we al veel plezier. En dat we de Ramonaaa-award ook nog wonnen, was gewoon een cadeautje!"

Ook zal de band te horen zijn bij Kakafonie op Midvliet 107.2FM, Stage (Way FM), Area 51 (Radio Ridderkerk) en Urban Lifestyle (Radio Voorne). Komende vrijdag is de band te gast bij Ramonaaa op Midvliet FM.

Volgend jaar volgt een nieuwe editie van de Ramonaaa-award. Bands die interesse hebben om mee te doen met deze enige award voor beste akoestische performance uit de regio Haaglanden kunnen een demo sturen naar Ramonaaa, Van Bylandtstraat 158, 2562 GE Den Haag. Voor meer informatie www.ramonaaa.nl.

zoeken
zoeken