Nieuw Stereophonics-album op komst

‘Pull The Pin’ verschijnt op 1 oktober

Muzieknieuws 05-08-2007 22:12

De Stereophonics, met Javier Weyler op drums, brengen op 1 oktober het zesde studioalbum uit: ‘Pull The Pin’. Het is de eerste release in twee jaar. Het album werd geheel geschreven door zanger/gitarist Kelly Jones.

Kelly Jones en Jim Lowe (Foo Fighters, Manic Street Preachers) verzorgden de productie, Spike Stent (U2, Depeche Mode, Massive Attack) nam de mix voor zijn rekening. Frontman Kelly Jones vertelt:
“We namen in tien dagen tien nummers op. In het verleden deed ik ontzettend mijn best alles zo perfect mogelijk te krijgen en verloor ik me nogal eens in onzinnige details. Deze keer voelde ik me veel vrijer en kwam het er gewoon spontaan zo uit.”

Stereophonics-bassist Richard Jones vult aan::

“Als je al zo lang samen in een band speelt, dan voel je de volgende stap intuïtief al van mijlenver aankomen. We vertrouwen elkaar volledig, we’re all on the same page. De opnames verliepen heel natuurlijk.”

Voorafgaand aan het album verschijnt op 24 september de single It Means Nothing, een nummer geïnspireerd door de terroristische aanslagen in Londen in 2005.

Tussen 1997 en 2005 brachten de Stereophonics vijf albums uit. Na een adempauze in 2006, waarin de cd ‘Live From Dakota’ en diverse dvd’s verschenen, ging de band aan het einde van dat jaar in Ierland de studio in.

Oorspronkelijk drummer Stuart Cable werd tijdens een tour in 2003 ontslagen. Voormalig Black Crowes-drummer Steve Gorman viel tijdelijk in en maakte de tour af. Kort daarna werd Javier Weyler aangenomen als nieuwe vaste Stereophonics-trommelaar.

zoeken
zoeken