ZXZW-festival groeit uit tot een week
Veel muziek, beeldende kunst, film, dans en evenementen
Muzieknieuws 23-07-2007 17:08
Het 'independent culture' festival ZXZW breidt uit naar een week. Het was al bekend dat op zaterdag 22 en zondag 23 september ruim 100 acts op diverse locaties in de binnenstad van Tilburg shows zullen geven. Nu is ook bekend geworden dat er 16 september verschillende activiteiten en voorstellingen plaats vinden op het gebied van film, dans, beeldende kunst en muziek.Primeurs
Het weekprogramma van ZXZW kent diverse primeurs, waaronder de eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling van punk- en hardcore fanzines. Ook vindt een serie concerten klassieke muziek plaats in een kraakpand en organiseert krakerscollectief Wirwar een technoparty in De Concertzaal van Theater Tilburg.

Film
Film is ook nieuw binnen de programmering van ZXZW. Mark Webber, bekend als gitarist van de Britse popband Pulp en tevens curator van het Londense museum Tate Modern, heeft een serie films uitgekozen op het kruisvlak van muziek, beeldende kunst en film.

Verder kent ZXZW voor het eerst een consultant in residence in de persoon van Mark Hosler van het kunstenaarscollectief Negativland, berucht vanwege zijn rechtszaken tegen U2. Hosler gaat het festival kritisch volgen, zal een lezing geven over de historie van zijn band. Daarnaast gaat zijn nieuwste film ‘Our Favourite Things’ op ZXZW in wereldpremičre.

Ludieke activiteiten
Verder activiteiten in de week zijn onder meer Heavy Metal Bowlen (inderdaad: bowlen, bierdrinken en metal luisteren met DJ Patchman Spandex Marco) en Tilburg Stoepkrijt City en Tilburg Plakstad (twee ludieke acties over het gebruik van de publieke ruimte).

Het muziekaffiche voor 22 en 23 september is nog steeds niet compleet. Hoewel er al ruim tachtig artiesten zijn bevestigd, moeten er nog steeds een aantal toegevoegd worden. Uiteenlopende acts als Charlie*Adler, The Locust, The Setup en Transmission0 zijn al bevestigd.

Tickets kosten € 10 voor de hele week. De verkoop is inmiddels van start gegaan.