Cuby + Blizzards documentaire op tv

Donderdag 19 juli bij de NPS

Muzieknieuws 03-07-2007 11:49

In de NPS uitzending Het Uur Van De Wolf is donderdag 19 juli de documentaire 'C+B 40 jaar de Blues' te zien. In de ruim vier decennia van haar bestaan heeft de band verschillende muzikanten zien komen en gaan en waren er momenten waarop het doek definitief leek te vallen. Ook seks, drugs en rock & roll speelden een rol in de historie van de band.

De veelbewogen historie van Cuby and the Blizzards is het onderwerp van de documentaire 'C+B 40 Jaar de Blues'. Voor deze film is iedereen die met de band te maken heeft of heeft gehad opgespoord en geïnterviewd. Daarnaast is diep in de beeldarchieven gedoken, ook in die van de Duitse en Belgische televisie. De nieuwe interviews en oude beelden vertellen het verhaal van Nederlands meest bekende bluesband, maar geven ook een impressie van het veranderde muziekklimaat in Nederland, van het idealisme van de jaren zestig en zeventig tot het professionalisme van de tegenwoordige tijd.

Al meer dan 40 jaar geleden sloeg het bluesvirus toe bij Cuby + Blizzards en anno 2007 is de band nog steeds intact en actief. De eerste onderscheiding die de band kreeg was een Edison voor het eerste album Desolation uit 1966 en begin dit jaar ontving Harry Muskee de Gouden Harp voor zijn totale oevre.

Verzamelbox
De nieuwe verzamelaar 'Cuby + Blizzards 40 jaar de blues', een prachtig vormgegeven document over de geschiedenis van de oudste bluesband die Nederland rijk is. In deze box onder andere:
  • een DVD met een 2 uur durende documentaire over Cuby and the Blizzards, met interviews met alle bandleden (oud en huidig), beelden uit vervlogen jaren en veel muziek
  • een DVD met een 2 Meter Sessie uit 2005
  • Een CD met een nog niet eerder uitgebracht concert uit 1970
  • Een 100 pagina’s tellend boek in plakboek vorm met vele foto’s, krantenberichten, hoezen, faxberichten e.d. en artikelen van o.a. Ischa Meijer en Huub van der Lubbe (De Dijk)

Harry Muskee tourt nog steeds met oudgedienden Hans Lafaille (drums), Helmig van der Vegt (toesten), Herman Deinum (bas) en Erwin Java (gitaar) door het land. Dit najaar zal een nieuw album verschijnen van C+B.

zoeken
zoeken