Release van de week: /Engels /Teepe /Herman - When Will The Blues Leave
Vandaag verschenen - 12 maart 2021
Muzieknieuws 12-03-2021 17:01
Puntig spel, maximaal interactief met zijn medemuzikanten, zo rijk aan speelbagage dat werkelijk elke klap raak is; John Engels is een ongeƫvenaarde drummer, die na meer dan 65 jaar achter de ketels nimmer aan zeggingskracht verloren heeft. Sterker, nu 85 weet hij deze sessie met Benjamin Herman en Joris Teepe naar grote hoogten te stuwen. When Will The Blues Leave? Never!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

When Will The Blues Leave is onze Release van de week. Het trio van drummer John Engels, bassist Joris Teepe en saxofonist Benjamin Herman nam in juni 2020 de plaat op in een door lockdown gesloten, dus leeg Bimhuis. Aanleiding: de 85e verjaardag van John Engels een maandje eerder.

John Engels heeft een onvoorstelbaar lange carrière op zijn conto staan, maar is nog lang niet van plan te stoppen. ‘Spelen’ is zijn motto. John Engels over dit album: ‘Spelen met Benjamin en Joris geeft me alle vrijheid, en het swingt de pan uit. Aftellen, spelen, en dan gebeurt het ter plekke – de interactie, emotie en bezieling samen, dat is het mooiste wat er is!’

Joris Teepe en en Benjamin Herman spreken in koor: ‘Johns ervaring is een leerschool voor ons. Hij is goud waard, het is een eer voor ons om met hem in trio te spelen en we hebben geweldige opnames gemaakt!’

Morgen, zaterdag 13 maart, 20.30 uur, speelt het trio een albumreleaseconcert vanuit het Bimhuis – gratis stream.
Lees daar elders op Slagwerkkrant.nl de details van!