Release van de week - Epica - Omega
Vandaag verschenen - 26 februari 2021
Muzieknieuws 26-02-2021 08:41
Sinds zijn toetreden tot Epica alweer 14 jaar geleden heeft Ariën van Weesenbeek zich ontwikkeld van gewaardeerd deathmetaldrummer tot volwaardig onderdeel van een van Nederlands grootste en hardst werkende muzikale exportproducten. Met het symfonische metalcollectief tourt de Brabantse drummer over de hele wereld om steevast goed ontvangen albums te promoten. Hij vertelt ons in Slagwerkkrant 222, maart-april 2021, dat hun nieuwste album Omega, hun achtste wapenfeit, op een andere manier tot stand is gekomen en een andere drumsound heeft. Vandaag komt Omega uit, en is Release van de week bij Slagwerkkrant.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Ariën van Weesenbeek: ‘Bij The Holographic Principle (Epica’s vorige album uit 2016; red.) was alles heel mechanisch en platgedrukt, qua dynamiek. We wilden voor Omega eigenlijk een meer open, organische sound. Daardoor kwam ik weer uit op een echte, akoestische drumsound. Ik heb wel met triggers gespeeld en die heb ik nog steeds wel, maar dan ga je op een gegeven moment zeker met de bassdrums zonder dat je er erg in hebt toch een beetje die power verliezen. Ik wilde die power juist terug.'

 

Lees het interview met Ariën van Weesenbeek door Kevin Pasman in Slagwerkkrant 222, maart-april 2021. Nu uit! Bestel 'm via onze webshop: https://muziekmagazines.nl/slagwerkkrant  

De band besloot in aanloop naar de release van vandaag twee nummers van het album akoestisch live in de studio uit te voeren. Dit is Omega - Sovereign of the Sun Spheres:

 

Dit is de versie van het album, for something completely different...

De band heeft ook het opnameproces vastgelegd in een uitgebreide studiovlog in 15 delen. Het laatste deel brachten ze gisteren uit: 

Bekijk ook de andere delen, elders op Slagwerkkrant.nl

En luister nu naar het hele album: 

Epica on tour
Epica kondigt de Epic Apocalypse Tour aan voor januari tot en met maart 2022, waarin Epica en Apocalyptica samen zestien Europese landen aandoen, waaronder natuurlijk ook Nederland en België. Voorafgaand daaran doen ze zes concerten in Brazilië, eind december. 

 

www.epica.nl