Gadd & Hermine Deurloo
Steve Gadd tourt met Nederlandse rising star op de mondharmonica
Muzieknieuws 07-02-2020 13:11
Mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo nam in Wisseloord een nieuw album op met een Amerikaanse formatie. Daarin viel de naam van Steve Gadd onmiddellijk op. Steve Gadd lijkt niet alleen nauw betrokken bij het project en de muziek, maar gaat ook een presentatietourtje doen met de Nederlandse virtuoos op de chromatische mondharp. Bijzonder! Check hieronder de video's en de tourlijst.

door Bouke Bijlsma

Zou Steve Gadd een verhuizing naar de Lage Landen overwegen? Alweer is de Amerikaanse drumicoon van de partij in een Nederlands muziekproject, en alweer lijkt hij zich daarbij als een vis in het water te voelen. Na ons verslag, online en in Slagwerkkrant 215 (januari-maart 2020), van Gadd’s bijdrage aan de live-studiosessie van de DuChamps Band in Arnhem, gaat de Amerikaan nu door Nederland touren met Hermine Deurloo, bijgestaan door een Amerikaanse sessieband en speciale gast Alain Clarke (die ook ooit Gadd inhuurde voor een plaatopname, en naar Nederland haalde voor concerten).

De band voor "Riverbeast", v.l.n.r. Kevin Hays (toetsen), Tony Scherr (gitaar-bas-productie), Hermine Deurloo, Alain Clark, Steve Gadd

Deurloo is een rising star op de chromatische mondharmonica. In 2018 won ze de Amerikaanse Bernie Bray Award voor beste mondharmonicaspeler – Toots Thielemans en Stevie Wonder gingen haar voor – en staat ze op internationale podia als Cairo Jazz en Manchester Jazz. Zij nam met deze bezetting (inclusief Gadd) haar nieuwe album Riverbeast op, en zegt daarover: ‘Een album opnemen met Steve Gadd was a dream come true’.

Gadd & Hermine (foto Clemens Rikken)

 

Hieronder een aantal sfeervolle en relaxte video's van de studio-opnamen in Wisseloord

 

 

 

 

Check ook de korte videopromo, waarop Gadd Nederlands praat (nou ja…).

 

 

TOURDATA
februari: 26, Alkmaar, Victorie; 27, Hengelo, Metropool; 28, Apeldoorn, Orpheus; 29, Amsterdam, Bimhuis (zonder Clark)

maart: 1, Zoetermeer, Boerderij

Check ook de site van Hermine Deurloo