Release van de Week: Death Angel - Humanicide
Vandaag verschenen - 31 mei 2019
Muzieknieuws 31-05-2019 06:05
Metalband Death Angel, met drummer Will Carroll, komt vandaag uit met hun nieuwe album Humanicide. Vanaf 2010 hebben ze de traditie om elke drie jaar nieuwe muziek te releasen.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Musicmaker-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist

Nog voor de release van Humanicide werden er twee tracks uitgebracht, de titeltrack en het nummer The Pack. Over de titeltrack vertelt frontman Mark Osegueda: ‘Ik wilde iets schrijven waar metalfans zich echt aan vast kunnen houden. Iets donkers en intens, maar wel iets dat logisch blijft.’

Beluister de titeltrack hieronder:

Productie
Het is het vierde album dat de band opneemt met de hulp van producer Jason Suecof. Eigenlijk zouden ze maar drie albums met Jason maken, genaamd The Wolf Trilogy. ‘Voor dit album wisten we niet zeker of we terug wilden naar Jason, maar ik ben altijd van mening geweest dat hij de goede keuze was’, vertelt gitarist Rob Cavestany. Bekijk hieronder een video waarin de band meer vertelt over het opnameproces van het album:

Het schrijven van het album begon in maart 2018. ‘Vaak had ik wel een idee wat voor beat ik achter mijn gitaarriffs wilde hebben. Dan ging ik met mijn midi-drumcomputer aan de slag en maakte ik op die manier beats en grooves die drummer Will Carroll op zich kon nemen. Maar ik liet hem ook vaak gewoon zijn gang gaan. Ik ben altijd wel benieuwd wat er gebeurt als je een drummer op een natuurlijke manier laat spelen’, vertelt Rob.

Will Carroll reageert: ‘Ik kreeg de nummers opgestuurd. Die ging ik thuis oefenen op mijn drums en dan doken we met z’n allen de studio in om demo’s te maken. Dat is ook hoe we de laatste twee albums hebben gemaakt.’ Bekijk hieronder een video waarin de band meer vertelt over het schrijfproces van het album:

Will Carroll
Will werd lid van Death Angel in 2009, en verving daarmee Andy Galeon.  Toen Will begon met drummen vond hij zijn inspiratie vooral in drummers als John Bonham en Keith Moon, maar een drummer sprong er toen echt voor hem uit: ‘Degene die ik altijd geweldig heb gevonden is Mickey Dee, drummer van King Diamond toentertijd’. Later ontdekte de drummer Stewart Copeland van The Police en Dennis Davis van David Bowie’s band uit de jaren zeventig. Recent is Will een bewonderaar geworden van Mike Smith, drummer van Suffocation.

Beluister hieronder het gehele album: