Simon Phillips en DarWin - de making of video's

Bekijk verschillende video's van Simon over zijn drumpartijen

Muzieknieuws 21-03-2019 06:03

Bijna vier jaar geleden kwam artiest DarWin in contact met legendarische drummer en producer Simon Phillips. Hij vroeg Phillips of hij geïnteresseerd was in een samenwerking voor zijn album. Phillips was direct geïnteresseerd in zijn visie. Samen gingen ze werken aan het album ‘Origin Of Species’, dat onlangs uit kwam. Over het maakproces maakte Phillips een hele reeks video's. Hij laat onder meer zien hoe hij de drumpartij voor 'For Humanity' opbouwde.

door Mees van Dijk

Bekijk hieronder eerst de algemene making of video waar Simon Phillips het album bespreekt:

Het album wordt beschreven als een musical fantasy concept dat van start ging met het uitbrengen van de single ‘Escape The Maze’, gevolgd door het gehele album ‘Origins Of Species’. In het album staat de toekomst van de aarde centraal: welke veranderingen moeten we doorvoeren voor een goede toekomst? Hoe kan technologie hierbij helpen?

Met Simon Phillips als co-producer en drummer is er drummatig natuurlijk weer veel te beleven! Bekijk hieronder hoe hij de drumpartij van de openingstrack 'For Humanity’ speelt:

In deze uitgebreide tutorial video legt hij elk segment van de drumpartij uit:

Een andere track uit het album is ‘Forever’, met ook hier weer een belangrijke rol voor de drumpartij.

Ook bij deze drumpartij heeft de drummer een tutorial gemaakt:

Naast het bespelen van drums en keyboards, heeft Phillips ook de productie van het album op zich genomen. Het album is opgenomen in Simon Phillips' Phantom Recordings studio, met extra opnames in Abbey Road Studios (Studio 2, de "Beatles Room), Sundlaugin Studio in Reykjavik, The Doghouse, Rose Lane Studios en Megatrax.

Luister hieronder naar het gehele album:

zoeken
zoeken