Clinic Jason Marsalis za 19-1 op Slagwerkkrant Podium Adams Drumworld
Plus concerten door het hele land 14-20 januari 2019
Muzieknieuws 07-01-2019 07:01
Dat wordt even vroeg opstaan zaterdag 19 januari, guys! Want om 10 uur begint de clinic van drummer/vibrafonist Jason Marsalis op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld in Ittervoort. Onder de titel Music from New Orleans zal hij een uitgebreide ochtend lang alle ins en out over drums en vibrafoon in de jazz doceren. De clinic is onderdeel van een week concerten van deze bijzondere muzikant uit New Orleans met het Thomas Pol Quartet en het JazzArt Orchestra.

Tickets voor de clinic bij Adams Drumworld kun je online bestellen voor  € 25,- die je trouwens volledig terugkrijgt als tegoedbon. De toegang tot deze clinic is dus eigenlijk gratis! 
Klik hier om tickets te bestellen

Jason Marsalis is de jongste telg uit de wereldberoemde Marsalis familie: vader Ellis Marsalis en broers Wynton Marsalis, Branford Marsalis en Delfeayo Marsalis. Hij is oprichter van de illustere band Los Hombres Calientes, met wie hij twee schitterende albums maakte. In 1998 bracht hij zijn eerste soloplaat uit, The Year of the Drummer.

Hier zie je hem in het sextet van Wynton Marsalis. 

Ondertussen legde hij zich toe op de vibrafoon, en meestentijds is dat momenteel zijn hoofdinstrument.

Clinic bij Adams Drumworld
Net als Wynton Marsalis duikt Jason graag in de geschiedenis van de New Orleans jazz en aanverwanten, zoals blues, marching music en ragtime. Hij weet alles over second line ritmes en de typische jazz funeral muziek. heeft een vooruitstrevende blik op traditionele New Orleans-swingjazz en brengt deze bij voorkeur op een eigentijdse manier. Zo’n clinic als deze zal je niet vaak meemaken, dus zorg erbij te zijn, die zaterdagochtend 19 januari.

za 19 januari, 10.00-12.30u, Slagwerkkrant Podium, Adams Drumworld, Ittervoort
https://www.facebook.com/events/816108448721621/ 
Klik hier om tickets te bestellen

Concerten door het hele land
Vanaf 14 januari tourt Jason Marsalis langs diverse podia, soms met het JazzArt Orchestra, soms met het Thomas Pol Quartet en in Zwolle zelfs in een double bill.

Concerten
ma 14 januari, Bimhuis, Amsterdam (met JazzArt Orchestra)
wo 16 januari, DJS, Dordrecht (met Thomas Pol Quartet)
do 17 januari, LantarenVenster, Rotterdam (met Thomas Pol Quartet)
vr 18 januari, Theater Odeon, Zwolle (met Thomas Pol Quartet en JazzArt Orchestra)
za 19 januari, Victoria, Den Haag (met Thomas Pol Quartet)
zo 20 januari, Taste of Jazz, Deventer (met Thomas Pol Quartet)

Lees hier het interview op Slagwerkkrant.nl uit 2006.