Pepsi Di-rect
Muzieknieuws 21-06-2003 07:32
Di-rect heeft haar naam verbonden aan frisdrankgigant Pepsi-Cola. De band wordt het gezicht voor de Pepsi Chart. Het is voor de tweede keer in de muziekgeschiedenis van Pepsi dat een Nederlandse artiest haar naam mag toevoegen aan de indrukwekkende lijst van 'Pepsi' artiesten. Di-rect werd in 2000 voorgegaan door Anouk, die in dat jaar als eerste Nederlandse artiest met Pepsi samenwerkte en onder andere het exclusieve nummer “Break down the Wall” voor het frisdrankmerk schreef.

Edwin Jansen, manager Di-rect: “We zijn heel erg blij met de samenwerking tussen Di-rect en Pepsi. Het is voor Di-rect een erkenning als band dat een merk als Pepsi kiest om met hen samen te werken.”

Pepsi kent een jarenlange relatie met muziek waar vele wereldartiesten graag hun naam aan verbinden: Michael Jackson, David Bowie, Tina Turner, Madonna, The Spice Girls, Five, Britney Spears, Robbie Williams, Ricky Martin en Shakira.

Bernd Spelbos, marketingmanager Pepsi-Cola: “De samenwerking met Di-rect is voor Pepsi een duidelijke keuze geweest. Al hetgeen waar Pepsi voor staat: fris, jong, lef, energiek, onderscheidend en vernieuwend stralen de jongens van Di-rect uit. We zien een plezierige samenwerking met ze tegemoet!”

Pepsi Chart
Pepsi Chart is sinds vorig jaar zomer de overkoepelende naam voor alle muziekactiviteiten van Pepsi-Cola in Nederland. Onder het platform valt onder andere de snelste hitlijst van Nederland ‘Pepsi Chart - powered by Free Record Shop’ welke iedere vrijdag tussen 15:00 – 18:00 op Yorin FM wordt uitgezonden. Naast de hitlijst bevat het platform ook het evenement ‘Pepsi Chart Live’, de opvolger van Pepsi Pop, en vormen de samenwerking met verschillende artiesten op nationaal en internationaal niveau alsmede de locatie ‘Pepsi Stage’ belangrijke elementen binnen het Pepsi Chart platform.
drummer links