Shed session met Wes Watkins

Slagwerkkrant Podium bij Terpstra Muziek Drumland

Muzieknieuws 30-10-2013 07:10

Op donderdag 31 oktober organiseren ShedSessions.nl en Drumland een eerste shed session op het Slagwerkkrant Podium in de drumspeciaalzaak te Lijnden. Speciale gast is Wes Watkins uit de VS.

door Bouke Bijlsma

Bij een shed session – een fenomeen overgewaaid uit de Amerikaanse gospelscene – komen drummers samen om muziek te maken, elkaar uit te dagen en dingen van elkaar te leren. Drie of vier drummers gaan tegelijk op het podium zitten en spelen, begeleid door een liveband, afwisselend grooves, fills en solo’s. De bedoeling is dat er bij de drummers flink gerouleerd wordt. De rol van de band is duidelijk: een solide basis neerzetten voor veel drumgeweld.

Tijdens de laatste Drum Party in Drumland (Lijnden) kregen we begin juni al een voorproefje, toen de Nederlandse drummers Fabian Benjamins en Anthony Amirkhan samen met verve demonstreerden hoe een shed session in z’n werk gaat. Benjamins begon in 2005 met het opzetten van Nederlandse shed sessions, en sinds 2011 timmeren de twee gezamenlijk aan de weg met ShedSessions.nl, veel activiteit op de sociale media, maar ook met daadwerkelijke sessies met zowel Nederlandse als Amerikaanse drummers. Zoek maar eens op Youtube  naar hun shed sessions (op Slagwerkkrant Plus vind je enkele mooie voorbeelden).

Benjamins en Amirkhan organiseren samen met Drumland deze eerste shed session op het Slagwerkkrant Podium in de drumspeciaalzaak. Benjamins: ‘We zijn trots en blij dat we die avond een lekkere Amerikaanse drummer kunnen presenteren: Wes Watkins, een jongen uit de gospel- en r&b-scene die in de States vooral bekend werd omdat hij zeer ver kwam in de vermaarde Guitar Centre Drumcompetition (een soort Idols voor drummers), en daarbij grote indruk maakte met zijn gospelchops.’ Watkins mag dan bekend zijn geworden bij een drumwedstrijd, Benjamins benadrukt dat shed sessions geen drumbattles zijn. ‘Zeker niet. Het gaat erom dat je echt samenspeelt, elkaar dingen voorspeelt, elkaar aanvult, uitdaagt, prikkelt en concepten deelt. Zo ga je iets anders spelen dan wat je normaal doet.’

‘De meeste drummers in ons netwerk hebben hun roots wel nadrukkelijk in de reli-scene, maar onze sheds zijn bedoeld voor iedereen. Elke drummer zal zich op zijn gemak voelen bij de relaxte en muzikale sfeer die er heerst. Dit is een kans voor gewone Nederlandse drummers om op één podium te zitten met een chopbeest als Wes Watkins, en dingen van hem te leren. Dat is het hele idee van een shed session.’ (Bouke Bijlsma)

Donderdag 31 oktober: Drumland, Lijnden

https://shedsessions.nl/

www.facebook.com/shedsessionsnl 

www.terpstra-muziek.nl

 

zoeken
zoeken