Jack DeJohnette met Slagwerkkrant-korting

Muziekgebouw aan 't IJ

Muzieknieuws 04-10-2012 12:10

Hij is een levende drummerslegende. En komt in oktober naar Nederland voor concerten met zijn eigen Jack DeJohnette Group, met onder anderen gitarist David Fiuczynski en saxofonist Rudresh Mahanthappa. Voor het concert zondagavond 7 oktober in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam kan je online tickets kopen met speciale Slagwerkkrant-korting. Een dag later, maandag 8 oktober speelt het kwintet in LantarenVenster, Rotterdam.

Op het album Live at Yoshis 2010 hoor je de formatie aan het werk die 7 en 8 oktober in Nederland komt optreden.
Klik hier naar de site van JackDeJohnette om het album te downloaden.  

Het Bimhuis organiseert het concert in Amsterdam en wijkt daarvoor uit naar de Grote Zaal van Muziekgebouw aan 't IJ.

KAARTEN BESTELLEN MET SLAGWERKKRANT-KORTING
Klik hier om kaarten met 20% Slagwerkkrant-korting te bestellen.
Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam, zondag 7 oktober, 20.15 uur
.
(als je op "bestellen" klikt kun je, na te zijn ingelogd, op een gegeven moment een kortingscode invoeren (actiecode = "Slagwerkkrant") met hoofdletter S. Dan "activeren" en dan wordt kortingsprijs (€ 20,50) getoond).

Miles Davis en Keith Jarrett
Jack DeJohnette verwierf bekendheid bij de legendarische formatie van Miles Davis die de fundamenten voor de jazzrock en fusion legde. In de jaren tachtig en negentig maakte hij furore in de Standards-trio's met Keith Jarrett.

Interview Slagwerkkrant
Slagwerkkrant heeft DeJohnette een aantal keer geïnterviewd. In edities 42, 114 en 135 vind je de artikelen. In het laatste interview komt de veelheid van activiteiten goed tot uiting.
Lees een deel van het laatste interview online. Klik hier.

Charles Lloyd en verder
DeJohnette werd geboren in Chicago, Illinois. Naast drums studeerde hij ook piano, een instrument dat hij op een aantal opnames bespeelt. Zijn eerste bekendheid verwierf hij in de band van Charles Lloyd, waarin toen ook Keith Jarrett speelde. Vanaf 1968 verving DeJohnette Tony Williams in de band van Miles Davis, met wie hij tot 1972 zou spelen. In datzelfde jaar nam hij zijn eerste album als bandleider op, getiteld The DeJohnette Complex.

DeJohnette's eigen bands
Vanaf het begin van de jaren zeventig leidde DeJohnette verschillende bands waaronder Compost, Directions (met o.a. John Abercrombie), New Directions en Special Edition (met o.a. David Murray, en Chico Freeman). Vanaf de jaren tachtig maakt hij vast deel uit van het fameuze trio van Keith Jarrett, en sinds 2003 vormt hij samen met Larry Goldings en John Scofield het Trio Beyond, gevormd als eerbetoon aan de band The Tony Williams Lifetime.

Jack DeJohnette Group
Als componist mengt hij jazz met soul, rock, avant-garde en niet-westerse muziek. In zijn band spelen gerenommeerde hedendaagse bandleiders als Rudresh Mahanthappa, die uitgeroepen werd tot beste altsaxofonist in de meest recente Downbeat Critics Poll. DeJohnette zelf werd met ruime voorsprong verkozen tot beste drummer van 2012.

Bezetting:
Jack DeJohnette - drums
Rudresh Mahanthappa - altsaxofoon
David Fiuczynski - gitaar
George Colligan - piano, keyboards
Jerome Harris - basgitaar

zondag 7 oktober 20:15 i.s.m. en in Muziekgebouw aan ’t IJ
Kaartverkoop via Muziekgebouw aan ’t IJ: 020-788 2000, www.muziekgebouw.nl

maandag 8 oktober 20:30 uur LantarenVenster, Rotterdam

zoeken
zoeken