Drumworld Festival met Ian Paice en Steve Smith

Win een kaart voor masterclass Steve Smith t.w.v. € 65,-

Muzieknieuws 14-08-2012 08:09

De volledige line-up van het Drumworld Festival, zondag 9 september in Ittervoort, is bekend. Absolute headliners Steve Smith en Ian Paice worden vergezeld van Rick van Wort, René Creemers, het tHUNder Duo, Moritz Müller en Bart Kuijpers. Steve Smith doet voorafgaand aan het festival twee dagen masterclasses.

Het Drumworld Festival heeft een reputatie hoog te houden wat betreft het formaat drummers dat naar Limburg komt voor deze dag. Dat is ze bepaald goed gelukt weer met een imponerend programma. Het tijdschema voor de dag ziet er als volgt uit:

Drumworld Festival - zondag 9 september
10.00 uur Zaal open
10.30 uur Moritz Müller en Bart Kuijpers

12.00 uur Rene Creemers
13.30 uur THunder Duo
15.00 uur Rick van Wort
16.30 uur Steve Smith
18.00 uur Ian Paice
Voorafgaand aan de clinics zullen de Slagwerkkrant Poll Awards 2012 uitgereikt worden.  

Ian Paice
Al 40 jaar ‘s werelds beste hardhitter

Hij is onlangs 64 geworden, maar hij rockt door! Op 4 december staat hij met Deep Purple in de Ziggo Dome voor 17.000 fans. Op 9 september is hij te zien op het Drumworldfestival;. Een levende legende! Mis deze kans niet.
Met zijn legendarische drumsolo op het album Made in Japan bewees Deep Purple-drummer Ian Paice definitief dat hij tot 's werelds betere drummers behoorde. De Britse hardhitter wordt sindsdien door negen van de tien aspirant-drummers gezien als schoolvoorbeeld van de perfecte hardrockdrummer: solide, maar funky; luid, maar subtiel.  Paice is inmiddels, 40 jaar na dato, een levende legende. Generaties superdrummers heeft hij zien passeren, zonder er acht op te slaan. Ook een complete drumtechnische revolutie is schijnbaar aan hem voorbijgegaan. Al 40 jaar doet hij zijn zelfde ‘little silly things', zonder zich druk te maken over zijn eigen reputatie of die van anderen. `I'm going to have some fun, that's all.'

Steve Smith
Clinic en masterclasses van de perfecte allround drummer

De Amerikaanse drummer Steve Smith komt zelfs voor drie dagen naar Ittervoort. De vrijdag en zaterdag voorafgaand aan het festival is hij beschikbaar voor masterclasses. Kosten 65 euro; aanvang 10.30, slot 15.30, tussendoor lunch (bij prijs inbegrepen).

Inschrijven voor masterclass Steve Smith? (max. 25 deelnemers)
klik hier voor deelname op vrijdag 7 september
klik hier voor deelname op zaterdag 8 september

Steve Smith werd bekend met zijn spel bij Journey, Steps Ahead en Vital Information. Hij is wereldvermaard om zijn clinics. 

tHUNder Duo
Balkan beats met Kornél Horvath en Gábor Dörnyei

Balkanpercussie is in! Dit duo met de vreemd geschreven naam tHUNder Duo is een indrukwekkende exponent daarvan. HUN staat voor Hongarije (Hungary), waar beiden vandaan komen. Percussionist Kornél Horvath is een furie op framedrums, Gábor Dörnyei is de drumsetdrummer.

René Creemers
Soepele grooves en vernunftige fills
De laatste jaren is hij vooral samen met compaan Win de Vries te zien geweest met de Drumbassadors. Hoog tijd René Creemers met zijn soepele grooves en vernunftige fills weer eens alleen aan het werk te zien.
Internationaal gezien is René Creemers een van de meest succevolle drummers aller tijden. Hij tourde met zijn soloclinics door vele landen waaronder de USA. Later, met de Drumbassadors, deed hij nog meer landen aan, met hun doordachte unieke show. Misschien is dat doordachte en smaakvolle wel wat Creemers het meest van andere drummers onderscheidt. Zijn volstrekt unieke, melodische  stijl oogst onder ’s werelds topdrummers veel respect.

Rick van Wort
Superhippe grooves van superdrukke drummer
Hij begon zijn carrière bij de Rick DeVitto Band, en is langzamerhand dé drummer voor de hedendaagse hiphop/funk/soul en r&b-scenes geworden. Hij speelde tot voor kort bij Glennis Grace en Gers Pardoel en op dit moment bij maar liefst tien bands tegelijk: GMB, Pure the Artist, Irma Derby, ReFreshed, Move The Furniture, Steffen Morrison, Phatt , Rass Motivated  en Adlicious. Rick van Wort (22) aka R-Peatz is dus superdruk, niet zozeer vanwege zijn spel, want dat is superstrak en groovy, wel vanwege zijn planning, die moordend moet zijn, met die tien bands.

Moritz Müller
Het grote talent uit Duitsland
Aanstormend talent uit Duitsland. Heeft eigen band, The Intersphere, en speelde al met Jasper van het Hofs: "Hotlips", gitarist Ali Neander, Bobby Kimball, en the Weathergirls.

Bart Kuijpers
Drumtalent 2011 opent Drumworld festival 2012
Vorig jaar won Bart Kuijpers op het Drumworldfestival de finale van Drumtalent 2011, dit jaar opent hij samen met Moritz Mueller het 2012 festival.

Presentatie: Hugo Pinksterboer. 

Kaarten voor het Drumworldfestival kosten € 10,- en worden gratis thuisgestuurd. Klik HIER om ze te bestellen.

zoeken
zoeken