Tama Superstar Hyperdrive LTD Duo snare
Vlotte kit met bijzondere snare-floor
Merknieuws 17-10-2017 18:12
De Superstar Hyperdrive gaat alweer wat jaartjes mee, en al die jaren is de set behoorlijk populair gebleven. De laatste grote update kwam drie jaar geleden toen de set voor het eerst volledig esdoorn ketels kreeg. Die set is er nu ook in een speciale LTD variant met een bijzondere floortom die ook als snaredrum dienst kan doen.

De Superstar Hyperdrive is met zijn ondiepe toms vooral populair onder wat hippere en bijzonder vlot spelende drummers. Gospelchoppers en snelle metaldrummers varen prima bij de razendsnelle respons van deze trommels. Met name in de gospel en hip-hop scene zijn er al heel wat drummers te vinden die zelf een floortom ombouwden tot snaredrum. En daarmee is de link naar de Superstar Hyperdrive al snel gelegd. 

De Duo Snare kit bestaat uit een 20"x16" bassdrum, 12"x7" tom, 16"x14" floortom en de 14"x9" 'Duo Snare'. Die laatste is een 14"x9" floortom voorzien van een snarenmechaniek. Met een beetje creatief stemwerk kun je het ding zowel als floortom en als superlage, moddervette snaredrum gebruiken. Wil je een keer met een klein setje op stap, dan kun je hem eventueel ook gewoon als main snaredrum gebruiken. 

De Hyperdrive heeft nog steeds alle features uit het verleden: mooi zwart vernikkelde hardware, stevige gegoten spanranden, geïsoleerde ophanging en eersteklas kwaliteit esdoorn ketels. Qua finish kun je bij de Duo Snare kit kiezen uit een matzilveren lak of een matzwarte. Beide zijn afgezet met een mooi contrasterende 'racing stripe'
De adviesprijs voor de Duo Snare kit is messcherp: € 1.277,- voor de ketelset zonder hardware. 

Anika Nilles speelde voor Tama een van haar tracks in op de Superstar Hyperdrive Duo Snare. Bekijk de video hieronder:


Kijk voor meer informatie op www.tama.com