Verhaal Rush-drummer Neal Peart wordt verfilmd

Artist news 14-07-2004 12:17

Het biografische verslag van Rush-drummer Neal Peart, "Ghost Rider", wordt verfilmd. Scabeba Entertainment heeft de film- en televisierechten opgekocht.

Bijzonder is dat Scabeba wordt geleid door Cathy Rich, de dochter van de legendarische jazz drummer Buddy Rich. Cathy en Neal werden vrienden toen de drummer in 1992 optrad tijdens een muzikaal eerbetoon aan Buddy Rich. Neal Peart verscheen ook op de tribute albums die volgden.

"Ghost Rider" is het briljante boek over een begenadigd schrijver en muzikant die probeert in leven te blijven door in beweging te blijven. Neal Peart schreef het nadat hij binnen een jaar zowel zijn dochter Selena als zijn vrouw Jackie verloor. Dit tragische verlies gaf hem het gevoel een 'ghost', een geest te zijn: in fysiek opzicht weliswaar een mens, maar alles verloren en ogenschijnlijk geen reden meer tot leven.

Om het verlies te kunnen verwerken, stapte Neal op zijn motor en begon aan een reis van 55.000 mijl door de Verenigde Staten. Het bracht hem van Quebec naar Belize en terug. Op het Rush-album "Vapor Trails" uit 2002 verscheen een nummer over deze reis. Cathy Rich noemt het boek een "inspirerend verhaal over persoonlijk triomf".

Overigens bracht Peart onlangs een nieuw boek uit: "Traveling Music: The Soundtrack to My Life and Times". Dit keer geïnspireerd op een reis naar het Big Bend National Park in Texas in Pearts BMW Z-8 sportwagen.

Scabeba Entertainment is eerst nog bezig met de pre-productie van een film over het levensverhaal van Buddy Rich. Miramax Films zal de rolprent produceren. Steven Soderbergh, bekend van films als Sex, Lies, and Videotape, The Limey, Traffic en Ocean's Eleven, neemt de regie voor zijn rekening.

zoeken
zoeken