Ro Krom blij met Gretsch-endorsement

Een overzicht van zijn setup

Artist news 09-07-2007 22:47

Ro Krom, de (ex-)drummer van onder andere Gotcha!, Drums United en Kraak & Smaak, heeft sinds kort een officieel Gretsch-endorsement. Via AB Music in België is hij opgenomen in de Gretsch family. Drumstation in Eindhoven zal voor de support zorgdragen en Ro's artist page op www.gretschdrums.com zal snel online te vinden zijn.

Gretsch is zeer fideel geweest door hem twee verschillende setups te leveren:
  • New Classic Bop version (18", 14", 12") en
  • New Classic Rock version (22", 16", 14")
    De hardware die hij zal gebruiken is Gibraltar en een limited edition 1460 snare wordt aan de gloednieuwe collectie toegevoegd.

    Aanvankelijk zou Ro ook een Sabian endorsement krijgen, maar heeft deze afgeslagen. Hij is teruggegaan naar zijn vertrouwde set Istanbul cymbals (Mel Lewis) op zijn bop kit en een set Z-serie Zildjian cymbals op de rock kit.

    Het oude Royal/Zijlstra kitje waarmee hij twee jaar met Kraak & Smaak de podia onveilig heeft gemaakt (20", 14", 12") zal gereviseerd worden en dient voorlopig gewoon als backup.

    Bijgevoegd zijn enkele foto's van het moment dat Ro zijn spullen ophaalde. Zijn reactie op zijn kersverse endorsement:
    "Gelukkig is een understatement. Zoals ik het kan overzien ben ik nu de tweede Nederlandse drummer met een Gretsch-endorsement. Ik ben buitengewoon trots."

    Andere Nederlandse drummers die op een Gretsch-kit spelen, zijn onder andere Maarten Rijnvis, drummer van Tweak, en Kasper Dam van The Goods.

  • zoeken
    zoeken